Rowan Roumen wint bij SV Haslou

Rowan Roumem heeft zichzelf tot de onbetwiste winnaar van het FIFA Toernooi bij SV Haslou gekroond. Hij had daar echter wel strafschoppen voor nodig. Na een 0-0 eindstand was een 6-5 in strafschoppen genoeg om af te rekenen met Matisse Voncken. Djonno Bruijnesteijn ging er met de derde prijs vandoor. Met 2-1 was hij te sterk voor Michel Bougie.

Het was niet een finale die in de lijn der verwachting lag. Bougie morste met zijn Juventus al veel punten in de groepsfase (slechts drie punten!). Ook Roumen wist ook amper te overtuigen. Zeven punten sleepte zijn Real Madrid binnen in de poulefase zonder daarmee echt te overtuigen. Nee, dit was niet de zinderende finale. Maar met spanning, des te meer. Het speelbeeld liet een aanvallend Bougie zien. Gedurfd stelde Bougie continue drie verdedigers op, en was hij gevaarlijk over de flanken. Roumen koos voor een 4-2-3-1, met Ronaldo als absolute aanjager. De finalestress deed de beide heren weinig goed. Onder toeziend oog van clubgenoten was er van een enerverende wedstrijd geen sprake. Sterker: de finalestress werd spanning. Strafschoppen moesten de doorslag geven. Zonder panenka’s, poespas en misplaatst Limburgs optimisme. “Lekker het hoekie het in”, zou Van der Gijp zeggen. Dat resulteerde er dan ook in dat er elf strafschoppen moesten worden genomen. Uiteindelijk was Roumen het koelbloedigst. Hij mag zich een jaar lang de beste FIFA-speler van SV Haslou noemen.

De kwartfinales waren spannend. Met organisator Kock in de hoofdrol. Helaas moest hij het met zijn Man Utd. afleggen tegen het Madrid van winnaar Bougie: 3-5. Djordo Bruijnesteijn was Maessen te vlug af: 3-0. Ook Voncken ingcasseerde drie tegendoelpunten. Cortenraad was hem met 3-1 te sterk. Tenslotte wist Bougie zich ten koste van Blommers te plaatsen voor de halve finale: 0-2. In deze halve finales was het duidelijk dat de heren aan elkaar gewaagd zijn. Bougie had strafschoppen nodig om zich te ontdoen van Voncken (2-2). Roumen won de halve finale nipt. Hij won met 1-2 van Bruijnesteijn.

Al snel werd duidelijk dat men in Elsloo van wanten weet. Met aanvallend voetbal werd elkaar het vuur aan de schenen gelegd. Iedereen kon van iedereen winnen. Poule B was zo’n poule. Een echte poule des doods. Met Spiertjens, Henne, Rabbets en Bruijnesteijn was vermaak gegarandeerd. Djonno Bruijnesteijn wel te verstaan. De uiteindelijke nummer drie had ook een opvallend broertje. Lukas Bruijnesteijn was met zijn 13 jaar een gevreesde tegenstander voor jong en oud. Poule E zorgde ook voor spanning en sensatie. Cartens wist elke wedstrijd in zijn poule te winnen. Jacobs, Pluimaardes en Bougie daarentegen wonnen eenmaal. Het doelsaldo gaf de doorslag.

De wekker ging vroeg voor het FIFA Tournament team. Gesteund door sponsor G3 Shop werd de lange rit naar Zuid-Limburg gemaakt. Door de uitstekende organisatie van Djordy Kock werd de voetbalkantine omgetoverd tot een gamelounge. Vanaf 18:00 het strijdtoneel van het eerste SV Haslou FIFA Toernooi. Wij van het FIFA Tournament team willen iedereen bedanken. Wellicht tot volgend jaar!

Reageer