Nick Berlang wint toernooi bij Delta Sports

Nick Berlang is voorlopig de beste FIFA speler bij voetbalvereniging Delta Sports. Met zijn defensieve speelstijl liet hij menig tegenstander in de val lopen. Toch had Berlang er strafschoppen voor nodig om te winnen. Na een 1-1 gelijkspel won hij de loterij van Cody Meijdam. In de strijd om de derde plaats troefde Maceo Janssen zijn directe tegenstander af. Heel lang leek de wedstrijd te eindigen in een bloedeloos gelijkspel. De C2-junior maakte uiteindelijk de winnende 3-2 in de laatste minuut.

Berlangs 5-4-1 opstelling pakte goed uit. Spelend met Bayern München was hij het Chelsea van Meijdam pas na strafschoppen de baas. Verassend genoeg begon bij Meijdam Fernando Torres op de bank. En dat had zijn uitwerking voorin. Chelsea kon nauwelijks een vuist maken tegen het goed georganiseerde Bayern. De snelle 1-0 van Berlang leek even een doemscenario voor Meijdam. Zoals gezegd liep Meijdam constant tegen een muur van geharde verdedigers aan. Toch brak Chelsea de ban: vlak voor het einde werd de aanvalsdrang beloond. Het werd 1-1. De loterij die volgde na 120 minuten speeltijd, bracht Berlang de overwinning. Waarschijnlijk door de zenuwen werden een aantal strafschoppen gemist. Maar ja, de druk die deze finale met zich meebracht was immens. De eerste FIFA kampioen van Delta Sports worden, dat is een droom voor iedereen D-pupil of C-junior die de vereniging uit Houten een warm hart toedraagt. De conclusie is eenvoudig: Berlangs defensieve strategie loonde.

Janssen mocht er net als Berlang en Meijdam met twee prijzen vandoor gaan. Janssen won op de valreep van Justin van Holst. Het sterrenensemble van Barcelona (ditmaal wel met Messi) won pas van PSG in de blessuretijd. De bookmakers hadden een goede dag, want vrijwel niemand voorspelde vijf doelpunten. In deze zinderende troostfinale werd het 3-2.

In de poulefase was het desalniettemin ongekend spannend. In een poule van drie en met een dubbele ontmoeting plaatste de nummer één zich voor de laatste 16. En dat bracht verhitte strijd met zich mee. Doelpunt van de dag kwam op naam van Martin Skretell. Riordon uit poule D liet met zijn Liverpool Skretell van de eigen helft scoren. “Het was eigenlijk een steekpass”, verklaarde hij later zelf. Opvallend was de 20-0 overwinning van Steven uit Poule I in de laatste poulewedstrijd. De autoriteiten die toezien op matchfixing werden ingeschakeld. En ja, hier bleek stiekem sprake van (toespelen van een patatje?), maar echt effect had het niet. Om de beste nummer twee te worden – die plaatste zich ook voor de knock-out fase – moest een hoog doelsaldo behaald worden. Riordon realiseerde zich echter niet dat zijn zes punten onvoldoende waren. Emre uit Poule G had er namelijk zeven. Eentje meer! Zodoende voegde hij zich bij de laatste 16.

Na vijf uur speeltijd zat het er dan op. De D-pupillen en de C-junioren werden zo lang genoeg ondergedompeld in de virtuele wereld van FIFA 14. Via deze weg willen wij nogmaals iedereen bedanken voor het gezellige toernooi. En natuurlijk in het bijzonder Cees Hogenes en Remco Helms. Wij zien graag uit naar een volgend toernooi!

Reageer