Winnaar Nunspeet Taam Oeben

Taam Oeben is voor een jaar de gevierde man bij VV Nunspeet. In de finale won hij vrij eenvoudig van zijn directe tegenstander Rick Pul. Het werd 3-1. Vincent Zoet ging er uiteindelijk met de derde prijs vandoor.

Bayern München wist verassend genoeg van Bayern München te winnen. Taam Oeben won met 3-0 van Rick Pul en mocht zich zodoende de eerste winnaar noemen van het VV Nunspeet FIFA Tournament. De wedstrijd begon voortvarend. Al na vier minuten speeltijd vond Ribery het net. Oeben scoorde, terwijl Pul de spitsen niet wist te bereiken. In de 19e minuut werd het zelfs 2-0. Een hoekschop stond aan de basis van dit doelpunt. Pul probeerde vervolgens met man en macht iets te forceren. Het tegengestelde vond echter plaats. Het soeverein spelende München kwam zelfs op 3-0. De 2-1 van Pul bracht de spanning nauwelijks terug in de wedstrijd. Het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter klinkt. Afgelopen. Taam Oeben is kampioen.

In de strijd om de derde plaats vond er ook geen bijzonder enerverend schouwspel plaats. Vincent Zoet soleerde met Juventus eenvoudig langs de verdediging van PSG. 3-0 gaf het scorebord na 90 minuten aan. Doelpunten van respectievelijk Tevez, Bonucci en Marchisio bepaalden de eindstand.

Om 19:00 werd er visueel afgetrapt in de kantine van eersteklasser VV Nunspeet. Met hoofdcoach Rob MacDonald aan het roer van de Veluwse formatie. Helaas nam de oud kopsterke spits geen plaats achter een van de PlayStations. Genoeg anderen deden dat wel. En dat leidde soms tot knotsgekke handbaluitslagen. Een 7-1, 3-5 en 4-4 waren uitslagen die de toernooileiding moest noteren. Rond 23:30 konden de lichten in de kantine weer uit. De toernooinemers waanden zich voor even in de virtuele wereld. Winnaar Oeben rook de dag erna gewoon weer het verse gras (kunstgras kan ook lekker ruiken). Helaas iets minder verdienstelijk..