Jesse is de beste bij FC Zoetermeer

Op de zonnige middag van zaterdag 29 maart betreden de C, D en E van FC Zoetermeer de kantine om het tegen elkaar op te nemen op de PlayStation 3. Het toernooi begint om zes uur en ondanks dat er een paar jongens wat later komen, trappen we gewoon af.

Jesse wint FIFA Toernooi bij FC Zoetermeer

Bloedfanatiek strijden de jeugdspelers tegen elkaar en de spanning loopt zo nu en dan hoog op. Na een poulefase waarin we al mooie affiches hebben langs zien komen, begint het echte werk: de knock-out fase. Soms was het heel spannend; tweemaal waren er penalty’s nodig om een winnaar aan te wijzen, maar bijvoorbeeld Tim won met klinkende cijfers (11-2).

De kwartfinale en halve finale zijn stuk voor stuk mooie wedstrijden die veel bekijks trekken. Uiteindelijk zijn de finalisten Jesse en Ilounga, die daar tot dusver twee penaltyserie’s voor heeft moeten gebruiken. In de troostfinale spelen Killian en Balder tegen elkaar. Balder wint deze partij, na een vroege 0-2 voorsprong, net aan met 3-4.

De finalisten hadden de speeltijd van de wedstrijd stiekem wat langer ingesteld, waardoor het publiek extra lang kon genieten van een spektakelstuk tussen twee FIFA grootheden. Wat was de finale spannend en wat had het beide kanten op kunnen gaan… Een zinderende slotfase bracht ons de uiteindelijke winnaar: Jesse de Graaf!

FC Zoetermeer bedankt voor het herbergen van een hartstikke gezellig FIFA Tournament!

Reageer