Norbert Schoemaker wint bij Joris Sport

Norbert Schoemaker mag zich de FIFA kampioen van Tilburg en omstreken noemen. Schoemaker troefde in de finale Timo van Gils af, door met 2-1 te winnen. Hij had daar echter wel extra tijd voor nodig. Daan van Eijden werd uiteindelijk derde.

Op het grote scherm van Joris Sport – de sportwinkel van Joris Mathijssen – kruisden Schoemaker en Van Gils de degens. De finale had alles wat een spannende finale zou moeten hebben. 120 minuten lang spanning. Uiteindelijk mocht Van Gils van geluk spreken verlengingen uit het vuur te slepen. Een eigen doelpunt van Luca Modric in de 82e minuut bracht de stand in evenwicht. Schoemaker’s Real Madrid kwam in de 17e minuut al op een 1-0 voorsprong, door toedoen van Cristiano Ronaldo. De Beierse storm kon 80 minuten lang worden gekeerd, met zelfs nog een kans voor Mandzukic in de verlengingen. De paal belette het Bayern München van Van Gils tot score. Uiteindelijk was het opnieuw Ronaldo in de 100e minuut die tot scoren kwam. Hij bepaalde de eindstand in 2-1.

Gennaro Rosalia greep helaas net naast de prijzen. Van Eijden leek in de slotseconden een 2-1 voorsprong uit handen te geven, maar de stand bleef onveranderd. Met John Guidetti verassend in de basis kwamen de doelpunten op naam van respectievelijk Hulk, Touré en Jovetic. Van Eijden

Van Gils had eerder het Duitse geluk al aan zijn zijde. Zo versloeg hij in de kwartfinale Patrick Steenbakker door op geheel Duitse wijze een late goal te scoren. En ook in de halve finale hielp nota bene Götze hem door de enige goal van de wedstrijd te scoren. Ironisch genoeg dus dat Van Gils in de verlenging de toernooioverwinning niet over de streep wist te trekken. Want er stond flink wat op het spel: Joris Sport stelde schitterende prijzen beschikbaar.

Onder de rook van het Willem II stadion was het nog lang onrustig die bewuste zaterdagavond. Het FIFA Tournament team keek haar ogen uit in de schitterende winkel, en teamlid Philip kon zich dan ook niet inhouden om gebruik te maken van het indoor pannaveldje. Speciale dank gaat uit naar Revy Rosalia, die de organisatie ter plekke op zich nam.

Overigens nog een eervolle vermelding voor Daan van Eijden. De – gezien zijn leeftijd – de vedette en meest ervaren FIFA speler van de avond, was attent door de derde prijs af te staan aan Gennaro Rosalia. Gennaro Rosalia, een FIFA kampioen voor de toekomst, kon zodoende naast de virtuele bal ook de ‘echte’ bal weer in de voeten aannemen.

Binnenkort is het mogelijk om de uitslagen te downloaden. Wij hebben problemen met het uploaden van de foto’s op de website. De foto’s staan daarentegen al wel op onze Facebookpagina.

Reageer