Mohammed Keta winnaar AZC

Mohammed Keta ging er met het niet-olympische goud vandoor bij AZC Zutphen. De C-junior troefde zijn directe concurrent Meine Slots af. Na zinderende verlengingen sierde een 3-2 eindstand het scorebord. Rick Leest werd uiteindelijk derde door te winnen van Mika Dekker.

Mohammed Keta beste fifa speler van AZC Zutphen, na verlenging wordt toernooi winst binnengehaald

Meine Slots en zijn Chelsea moesten het voornamelijk van de lange bal hebben. Een evenwichtige counter, met Eto’o als gevaarlijkste man. De David en Goliath van Manchester City (Aguero en Dzeko) konden daar veel tegenover zetten. Twee doelpunten zelfs. Slots opende de score, maar die werd al vrij gauw weggevaagd door Keta. Toen na 80 minuten de tussenstands 2-1 werd, deed Slots een ultieme poging om de gelijkmaker te forceren. Uiteindelijk brak Chelsea de ban en kwam het op gelijke hoogte. De 2-2 van Eto’o mag een ‘lucky’ genoemd worden. Slots dwong dat gelukaf met gevarieerd spel over de flanken. Na 90 minuten vielen de lichtmasten (lees: tv) uit, en moest de wedstrijd voor een helft hervat worden. In de derde helft – niet te verwarren met die andere derde helft – kon de wedstrijd beide kanten op. Keta wist uiteindelijk zijn balbezit uit te drukken in een doelpunt. Voor het sluiten van de spreekwoordelijke markt deed Aguero de Citizens de champagne ontkurken. Een jaar lang mag Keta zich de FIFA kampioen van AZC Zutphen noemen.

De troostfinale werd beslecht in het voordeel van Rick Leest. Na 90 minuten bleef de teller steken op 1-0. Voldoende om te winnen van Dekker. De halve eindstrijd bleek daarvoor een ware slijtageslag. Beide halve finales mondden uit in een verlenging. Slots maakte in dat halfuur twee doelpunten. Leest was zodoende uitgeschakeld en met een 3-1 eindstand haalde hij het onderste uit de kan. Keta was de sterkste tijdens de eeuwige loterij ten koste van Dekker. De loterij eindigde namelijk in een 3-2, nadat de reguliere eindstand 1-1 bedroeg.

De poulefase voorafgaand aan de knock-outronde leverde enkele frapante taferelen op. Zelfbenoemd publieksfavoriet Hugo “Ibrahimovic” Breman moest in de poule des doods onderspit delven tegen Calvin Verbeek. Volgens Breman eeuwig zonde: “Zonder Ibra is het WK niks. Maar ook zonder Hugo Breman is deze dag niks.” Ook winnaar Mohammed Keta deed zijn zegje: “Ik vind het heel leuk dat jullie dit hebben georganiseerd, iedereen komt. En het liefst volgend jaar meer!” Elia Jari Li en Sem Jansen hielden de gemoederen nog lang bezig in poule K. De laatste wedstrijd moest eraan te pas komen om uitsluitsel te geven. Bij een gelijkspel zou Verbeek zich plaatsen, maar bij een overwinning konden Li en Jansen doorstoten naar de eindstrijd. Het duel leek af te stevenen op een 2-2, maar de laatste tien minuten gaven Jansen gelegenheid om uit te lopen op 2-6 (!).

Na vier uur lang spelen kwam er dan toch een einde aan de geslaagde avond. Onder toeziend oog van mede-organisator Piet van Duijnhoven verlieten de D- en C-pupillen rond half elf het Zutphense complex. Via deze weg willen wij jullie bedanken voor de geslaagde avond, en tot volgend jaar!

(Foto’s op de site volgen later, een voorproefje op Facebook)

Reageer