Fortnite LAN-party met WePlay Esports

Fortnite toernooi of event organiseren? WePlay Esports!

De wereld is in de ban van Fortnite. Van jong tot oud, iedereen speelt sinds een aantal maanden de gratis game ‘Fortnite – Battle Royale’. Niet casual gamers zijn massaal deze game gaan spelen, ook veel FIFA Youtubers hebben (live)streams gedaan in deze nieuwe competitieve omgeving. Koen Weijland maakte in samenwerking met Paskie Rokus een compilatie van zijn progressie in Fortnite.

Wij willen daar met WePlay Esports natuurlijk graag op inspelen. We konden natuurlijk onze consoles neerzetten en Fortnite laten spelen, maar het was technisch niet mogelijk te garanderen dat je in dezelfde wereld speelt. En dan valt onze hele filosofie weg: samen plezier hebben. Dan is het ieder voor zich. Maar, daar is sinds vorige week verandering in gekomen.

Dankzij een nieuwe update van de makers van het spel, kun je een private game maken. Iedereen die dezelfde ‘key’ gebruikt, wordt in dezelfde wereld gedropt. Op die manier kunnen we geweldige events organiseren, waarin iedereen samen in een wereld wordt gedropt. Voor meer informatie over deze mogelijkheden, verwijzen wij graag door naar de Fortnite event-pagina.

Hoe werkt Fortnite?
Het spel is fundamenteel anders dan veel andere shooters zoals Call of Duty, Counter Strike en Battlefield.  In deze spellen is het de bedoeling zoveel mogelijk kills te maken. In Fortnite gaat het niet om het maken van kills, maar om het overleven. Je wordt met zo’n 80 andere spelers in een wereld gedropt en degene die het laatst overblijft, wint het spel. Er zijn verschillende tactieken om het spel te winnen. Omdat spelers zelf de wereld kunnen aanpassen door elementen te slopen of te bouwen, is het spel super dynamisch en interactief.

We organiseren weer events. 😁 Lees hier ons hygiëneprotocol. 📝