online event bij goudappel coffeng

Door de maatregelen omtrent COVID-19 was bij elkaar komen tijdelijk niet mogelijk. Hoe zorg je als bedrijf dat je team binding met elkaar houdt? Organiseer een online FIFA toernooi! Adviesbureau Goudappel Coffeng schakelde ons in om de gebruikelijke vrijmibo om te zetten in een geslaagd online event waarbij het gehele team betrokken kon worden. 

de uitdaging

Wij verbinden mensen door middel van esports. Normaal gesproken doen we dit door events te organiseren op locatie. Door de maatregelen omtrent COVID-19 was het niet mogelijk om als groep bij elkaar te komen. Toch wilde GoudAppel Coffeng de gebruikelijke vrijmiddagborrel in stand houden. Maar dan met een originele insteek. Aan ons de uitdaging om mensen te verbinden met esports terwijl ze niet bij elkaar kunnen zijn.

de oplossing

Het antwoord lag voor de hand: we organiseren een online FIFA toernooi. We kozen in plaats van de traditionele poulewedstrijden in combinatie met een knock-out fase voor het Swiss system. Bij deze opzet speelt iedereen evenveel potjes en worden wedstrijden ingedeeld op basis van resultaat. Hiermee zorgen we ervoor dat alle deelnemers van begin tot eind betrokken zijn.

de aanpak

Om het toernooi zo toegankelijk mogelijk te maken creëerden we een nieuwe website. Van inschrijving tot aan resultaten tijdens het toernooi, alles stond op één centrale plek. Omdat een online event enige zelfstandigheid vraagt, maakten we een document waarbij elke stap helder was uitgelegd. Onze online eventmanager ondersteunde de deelnemers in een Discord-chat en zorgde voor de sfeer. Gezelligheid staat bij een vrijmibo natuurlijk voorop! 

Resultaten

ONZE KLANTEN BEOORDELEN WEPLAY ESPORTS MET EEN 9,0

70% ORGANISEERT BINNEN EEN JAAR WEER EEN EVENT. EN JIJ?