FIFA 19 X Just Dance: een game-event met beweging voor alle kinderen van Partou. Partou is de grootste kinderopvangorganisatie van Nederland. Dagelijks verwelkomt Partou ruim 26.000 kinderen en 3.600 medewerkers op meer dan 400 Partou’s.

Uitdaging

Partou organiseerde voor alle Partou’s de bsobattle. Kinderen van de betreffende Partou konden punten voor hun Partou verdienen door opdrachten te voltooien. De Partou met de meeste punten per regio, won een prijs. In totaal wonnen twaalf Partou’s de prijs. En die prijs moest iets unieks zijn. Een prijs waar je vrienden mee maakt. Een prijs waarbij we gamen en bewegen laten samenkomen. Partou was op zoek naar unieke ervaring voor iedereen: een game-event met beweging!

Oplossing

Het geven van een unieke ervaring zit in ons dna. Maar voor deze case stapten we uit de FIFA/Fortnite-comfortzone. We kozen voor een nieuw concept. We splitsten de deelnemers in twee groepen. Eén onderdeel met FIFA en één onderdeel met Just Dance. Voor beide onderdelen waren punten te verdienen. Zowel het FIFA-onderdeel als het Just Dance-onderdeel werd door een enthousiaste, pedagogisch getrainde eventmanager begeleid.

We kozen voor een combinatie van FIFA en Just Dance. Deze combinatie sloot aan bij de behoefte van de doelgroep. We bedienden jongens en meiden. We gameden en we bewogen. Aan het einde van het drie uur durende event volgde een kleine prijsuitreiking. Tevreden – of huilend, want ze wilden niet weg – gingen de kinderen naar huis.

Aanpak

Op basis van de behoeftes van het hoofdkantoor bedachten we het concept. We legden het concept voor en testten het door middel van een pilot. De pilot beviel. We maakten het concept definitief en we begonnen met plannen. Wij schakelden met de Partou-vestigingen en planden de events in. Ondertussen gaven we ons eventteam een pedagogische training en hielden we het hoofdkantoor continue op de hoogte. Doordat we met een standaardconcept en helder draaiboek werkten, was de verwachting voor elke Partou duidelijk. Eventmanager Behnam was bij alle events ter plekke, ondersteund door een andere eventmanager. Tussentijds evalueerden we en deden we aanpassingen. Zo werd de spelbesturing van FIFA vergemakkelijkt, verplaatsten we een event naar een vakantiedag en zetten we extra liedjes in Just Dance waar de deelnemers om vroegen.

Resultaten