Online FIFA toernooi met livestream

We organiseerden een online FIFA toernooi met livestream voor shopmedewerkers van Samsung.

De uitdaging

Samsung, één van de grootste elektronicabedrijven ter wereld, vindt het belangrijk dat (shop)medewerkers zich gewaardeerd voelen en ‘Samsung minded’ zijn. Omdat we vooraf niet zeker wisten of fysiek samen komen mogelijk was, hadden we er nog een uitdaging bij. Aan ons de taak om een leuke corona proof activiteit te organiseren en medewerkers een echte Samsung ervaring te geven.

De oplossing

Het concept was al snel bedacht: we organiseren een FIFA toernooi met meerdere voorrondes, met de finale op een toffe locatie. Dit was door de geldende coronamaatregelen helaas niet mogelijk, maar we vonden de oplossing al snel in een online FIFA toernooi met livestream: de Samsung Galaxy E-Cup. Met (oud)esporters Paskie Rokus en Dani Visser als hosts verzorgden we een livestream vol met spanning en amusement.

De aanpak

In samenwerking met eMense bouwden we een Samsung branded studio. We bouwden een landingspagina in Samsung stijl waar alle informatie te vinden was. Via handleidingen zorgden we voor een soepel toernooiverloop. Tijdens de vier uur durende livestream volgden we van verschillende Samsung ambassadors hun weg naar de finale. Om de kennis van de shopmedewerkers op te frissen toonden we tijdens de livestream Samsung commercials en speelden we een interactieve quiz.

Resultaten