Skill games bij Sportief Capelle

Hoe activeer je de jeugd om te sporten? Organiseer een concept waarbij gamen en bewegen elkaar versterken!

 

de uitdaging

Gamen is één van de belangrijkste hobby’s die de jeugd heeft op dit moment. Vaak staat de PlayStation al aan voordat de schooltas is uitgepakt. Dit gaat helaas soms ten koste van buiten spelen. Dat ziet ook Spotief Capelle, een organisatie die er naar streeft om elke Capellenaar aan het sporten te krijgen. Aan ons de uitdaging om een concept te verzinnen waarbij gamen en bewegen elkaar juist versterken.

de oplossing

Hoe zorg je ervoor dat de jeugd gemotiveerd raakt om te sporten? Door in te spelen op hun interesse: FIFA. We passen verschillende Skill Games uit de game toe in het echt en vertalen hiermee de belevingswereld van FIFA naar het voetbalveld. Daarnaast ontvangt iedere deelnemer een digitale FUT-card op basis van de resultaten van de Skill Games. Uiteraard speelden we ook FIFA op de PlayStation.

de aanpak

Om de echte FIFA-beleving over te brengen, speelt materiaal een belangrijke rol. Samen met een derde partij maakten we de oefeningen Skill Games precies na. We maakten een draaiboek zodat de activatie voor zowel de klant als onze eventmanagers helder was. Om de betrokkenheid te verhogen, voegden we een competitie-element toe. Deelnemers verdienden overwinningskaarten en maakten hiermee kans op leuke prijzen!

Resultaten

ONZE KLANTEN BEOORDELEN WEPLAY ESPORTS MET EEN 9,0

70% ORGANISEERT BINNEN EEN JAAR WEER EEN EVENT. EN JIJ?