fans activeren bij vitesse

Het activeren van jonge fans is een bekend probleem bij Vitesse. Offline activaties lijken steeds minder goed te werken. Daarom verbinden we fans op een andere manier: via esports.

 

De aanpak

Vitesse heeft jarenlang te maken met vergrijzing in het stadion en hebben moeite om hun jongere fans te bereiken. Generatie Z wordt ook wel de ongrijpbare generatie genoemd en ook Millennials zijn lastig te bereiken. De uitdaging van Vitesse is om de engagement van deze fans te verhogen, om op lange termijn meer tickets en merchandise te verkopen.

De oplossing

Hoe bereik je deze lastige doelgroep? Meerdere onderzoeken wijzen uit dat deze leeftijdsgroepen hoge affiniteit hebben met esports en de eDivisie. Door esports events voorafgaand aan Eredivisie wedstrijden te organiseren, activeerden we fans om eerder naar GelreDome te gaan. Daarnaast organiseerden we een FIFA toernooi met eerste elftal spelers, om de binding met de jonge supporters te verbeteren.

De aanpak

Vitesse bedacht een activatie strategie en wij ondersteunden in de uitvoering. Esporter en influencer Paskie Rokus zorgde door zijn aanwezigheid voor ruchtbaarheid op wedstrijddagen. Door zijn bereik op Instagram en Youtube genereerde hij inschrijvingen voor het FIFA-toernooi. Als kers op de taart speelden Vitesse spelers Martin Ødegaard en Oussama Darfalou een paar potjes mee en bezorgden de fans een unieke middag.   

Resultaten

ONZE KLANTEN BEOORDELEN WEPLAY ESPORTS MET EEN 9,0

70% ORGANISEERT BINNEN EEN JAAR WEER EEN EVENT. EN JIJ?