formule 1 wervingsevent

Voor IT organisatie INNVOLVE organiseerden we een compleet Formule 1 event. Het doel van dit event was tweeledig: medewerkers een leuke dag bezorgen én in contact komen met nieuw talent. Voornamelijk het laatste doel is een hele opgave.

De uitdaging

Het is niet nieuw: de krapte op de arbeidsmarkt neemt toe en de IT branche kampt al jaren met deze uitdaging. Als bedrijf kom je niet meer weg met een vacature op de website en een berichtje op LinkedIn. Randstad maakte er al een grappige commercial over: tegenwoordig moeten bedrijven solliciteren bij kandidaten in plaats van andersom. De arbeidsmarkt vraagt dus om een verfrissende aanpak en daar helpen we graag bij.

De oplossing

IT’ers en gaming gaan enorm goed samen. INNVOLVE zocht een fun activiteit die tegelijkertijd erg laagdrempelig is. Met de toenemende populariteit door de prestaties van Max Verstappen is een Formule 1 event een ideale fit. De race simulatoren zorgden enerzijds voor een ontspannen sfeer, anderzijds brachten ze het fanatisme  bij iedereen flink naar boven.

Maar het belangrijkste: onder het genot van een pizza en een borrel kwamen INNVOLVE medewerkers op een informele manier in contact met potentiële werknemers. Missie geslaagd!

De aanpak

We maakten een gepersonaliseerde PR-kit om medewerkers en ‘vrienden van’ via Whatsapp en social media te enthousiasmeren. Daarnaast ontwikkelden we een aantrekkelijke landingspagina waar alle informatie op stond met een inschrijfomgeving.

Om het event in goede banen te leiden, verdeelden we ca. 40 deelnemers in zes verschillende teams. Red Bull, Ferrari, Mercedes, Aston Martin, Alpha Tauri en McLareren streden op de F1 PlaySeats om de snelste tijd. 

Elk team vaardigde één coureur af voor de grote finale en de winnaars vierden de Grand Prix met een mooie beker.

Resultaten