Evenement organiseren

Een evenement organiseren? WePlay Esports biedt onvergetelijke events. Als evenementenbureau in Amsterdam organiseren wij evenementen voor zakelijke klanten, particulieren, sportverenigingen, sportbonden, BVO, gemeenten, scholen en welzijnsorganisaties. Ons event bureau is opgericht in 2017 en vindt haar basis in het FIFA-Tournament. Wij bedenken en voeren toffe toernooien, events en activaties uit die geheel gebaseerd zijn op gaming en esports.

Wij geloven dat gaming de manier is om millennials te bereiken en te activeren. ‘Plezier geven’ is hierbij onze centrale missie. Dit doen wij samen met onze deelnemers, klanten en ons team, waarbij vriendschap het fundament is. Dit doen wij altijd met een ondernemende geest, waarbij het gaat om ‘doen’. En wist je dat je door ons zowel een event kunt laten organiseren als kunt kiezen voor een combinatie van meerdere events? Neem direct contact met ons op zodat we jouw evenement kunnen organiseren of lees verder voor meer informatie over de verschillende soorten events die wij te bieden hebben.

FIFA toernooi organiseren

Als je een evenement wilt organiseren, is een FIFA toernooi organiseren zeker een origineel idee. Of je nu op je voetbalclub wilt spelen, tijdens de vrijdagmiddagborrel, in het buurthuis of het FIFA toernooi als winkelactivatie wenst in te zetten, wij regelen het voor je. Omdat wij jarenlange ervaring hebben met het organiseren van FIFA toernooien, hebben we vele mogelijkheden te bieden. Hierbij nemen wij je alles uit handen.

Zo maken wij de pr-kit en de online inschrijfomgeving voor jou. Je krijgt een vaste accountmanager die je kunt bereiken als je vragen hebt. Deze ondersteunt je bij het promoten van je FIFA toernooi en brengt advies uit over o.a. de hoogte van de deelnemersbijdrage. Door aan je deelnemers een bijdrage te vragen, doordat je opbrengsten uit drankomzet hebt en met sponsoren werkt, kost het jou eigenlijk niets. En het is ook nog eens een leuke vorm van teambuilding.

Op de dag zelf zullen wij het FIFA toernooi organiseren, waarbij de de gamecases en het 55’’ finalescherm neerzetten. Onze eventmanager is verantwoordelijk voor de spelbegeleiding. Het toernooi start met een poulefase, waarna de knock-outronde plaatsvindt. De standen worden bijgehouden met een Ipad en we dragen er zorg voor dat iedereen genoeg wedstrijden speelt. Na de grote finale zal de top 3 een aandenken ontvangen, waarbij de winnaar zich plaatst voor de landelijke finale. Al met al staat je een onvergetelijke dag te wachten als wij dit gave evenement bij jou op locatie organiseren. Bekijk ook eens onze FIFA skill games.

Fortnite events

Onder de unieke ideeën om een evenement te organiseren zijn Fornite events tevens razend populair. Dit vooral onder kinderen/jongeren van 8 tot 16 jaar. Wil je een eenmalig event organiseren, dan is een Fortnite kinderfeestje zeer geschikt. Je kunt ook denken aan een Fortnite event voor in het buurthuis of op de sportclub. Fortnite wordt tevens door ons ingezet om bewegen te stimuleren. Zo kunnen wij een Fortnite evenement organiseren voor de gemeente, sportbonden en scholen. Wat erg gaaf is, is dat wij het Fortnite event in een toernooivorm gegoten hebben, waardoor je tegen vrienden, sportgenoten, buren of collega’s kunt spelen.


Hierbij ontzorgen we je geheel. Wij zorgen voor de pr-kit en maken de inschrijfomgeving aan. Onze accountmanager is eenvoudig te bereiken wanneer je vragen hebt en ondersteunt je geheel bij de promotie van het Fortnite event. Op de dag zelf zorgen wij voor de activiteiten op jouw eigen locatie. Goed internet is hierbij van groot belang, waarbij we het hebben over minimaal 10 Mbps op locatie. Wij zorgen voor het 55’’ finalescherm en de gamecases, waarbij onze eventmanager voor de spelbegeleiding zorgt. Middels de creative mode zullen jij en de andere deelnemers elkaar in een wereld tegenkomen en tegen elkaar spelen. Wie wil nou niet zo’n te gek Fortnite event?

Formule 1 race event

Of je nu een bedrijfsevenement wilt organiseren, een evenement wilt organiseren voor de gemeente of een eenmalig event voor een andere doelgroep wenst, het Formule 1 race event is altijd een geslaagd event. De Formule 1 is zeer populair in Nederland, evenals het virtueel racen. Vooral mannen tussen de 16 en 40 jaar spreekt dit aan. Deze topsport brengen wij in samenwerking met eMense (bekend van de Ziggo eBattle campagne) bij jou op locatie in de vorm van een gaaf Formule 1 race event. Perfect voor activaties, op de vrijdagmiddagborrel en een leuke toevoeging voor zakelijke evenementen. Hiervoor werken wij met de nieuwste racegames en Playseats.

Ga de strijd aan met je vrienden of collega’s en ontdek wie de snelste rondetijd neer zal zetten. Wij ontzorgen je gedurende dit event volledig. Zo kun je bij ons een race simulator huren, die wij voor je opbouwen. Ook de begeleiding ter plaatse wordt verzorgd door onze eventmanager. In de game zal eerst het racecircuit worden ontdekt, waarna de kwalificatie start. Wil je je als bedrijf richten op merkactivatie, merkstrategie of merkbeleving? Wij bouwen de race simulator dan graag bij je op kantoor of op de evenementenlocatie op. Bij WePlay Esports kun je altijd rekenen op een Formule 1 ervaring waar nog lang over nagepraat zal worden.

Gamen en bewegen

Een combinatie van gamen en bewegen? Dat is zeker mogelijk. Zo heeft onze evenementen organisatie diverse beweeg elementen gemixt met Fortnite en zetten we via FIFA ook skill games in die zowel gamen als bewegen met elkaar combineren. Als je een sportevenement wilt organiseren, is een FIFA skill game dag op locatie een uniek event. Zo zijn deelnemers van onze FIFA skill game dag bezig met allerlei oefeningen die bekend zijn uit de game FIFA. Ideaal om als buiten evenement te organiseren.

WePlay Esports wil graag een steentje bijdragen aan een actievere leefstijl en denkt dan ook graag met je mee omtrent het gamificeren van sporten. Esports is topsport en stimuleert de beweging van jongeren actief, waardoor zij meer interesse krijgen in sport. Esports heeft ook een positief effect op de ontwikkeling van jongeren. Ze komen hierdoor niet alleen samen, maar zullen zich ook gelukkiger voelen. Wie regelmatig beweegt, zit lekkerder in zijn vel, geniet meer van het leven en voelt zich ook nog eens fitter. “Hoe zet ik gaming en esports in om jongeren te laten bewegen?” Daarin kunnen wij als geen ander met je meedenken. Neem contact met ons op om samen eens te sparren over de mogelijkheden.

Online event

Het online event is helemaal van nu. Het is dé manier om elkaar ook buiten de sportclub te ontmoeten of de vrijdagmiddagborrel eens op een andere manier te organiseren. Mensen bij elkaar brengen via een online evenement wordt zeker geslaagd als je hier ook een gaaf event aan verbindt. Wij bieden unieke online events waarbij je samen met je collega’s, clubleden of met het hele team FIFA, Fortnite of Formule 1 speelt. Wij nemen hierbij de organisatie geheel uit handen met onze voorgeïnstalleerde Nintendo Switches, Playstations 4, Playseats, online omgevingen, software, pr-kit met handleidingen en onze enthousiaste eventmanagers. En dat allemaal vanuit huis of kantoor. Hierdoor kom je op een originele manier samen met vrienden, collega’s of leden, waardoor je online teambuilding kunt creëren. Met ons online evenement komen jij en je team pas echt samen!

Onze oplossingen per segment

WePlay Esports heeft per segment oplossingen te bieden. Wij hebben hieronder 7 segmenten voor je op een rijtje gezet en vertellen wat wij in deze specifieke segmenten voor je kunnen betekenen.

1. Sportclub
Vaak blijven jonge mensen niet lang hangen op de sportclub, waardoor ze binding met de club verliezen. Doorgaans komt dit doordat ze thuis gaan gamen en niet achter hun console weg te slaan zijn. Hierdoor lopen de ledenaantallen van de club terug, alsmede de kantine-inkomsten. Gelukkig bieden wij de oplossing, want wij halen onze game-events naar jouw sportclub! Zo kunnen wij een FIFA toernooi met of zonder skillgames evenement organiseren of een esportswall ophangen in de kantine. Zo kunnen leden van de club elkaar ontmoeten en wordt de binding met de club hernieuwd.

2. Sportbond
Veel sportbonden vragen ze af hoe ze gaming kunnen combineren met een bestaande sport. Hoe kunnen elementen uit Fortnite, FIFA of Just Dance gecombineerd worden om deze sport aantrekkelijker te maken? Wij organiseren diverse skillgame events en hebben ruime ervaring op het gebied van het vertalen van ingame-ervaringen naar fysieke beweegcomponenten. Deze herkenbare game-elementen zetten wij in om jongeren enthousiast te maken voor jouw sport. Hoe wij dit precies doen? Dat vertellen wij je graag!

3. BVO
Wij kunnen ook betaald voetbalorganisaties (BVO’s) helpen met esports. Hierbij denken wij strategisch mee, creëren we samen concepten en voeren we events uit. Zo maken wij het esportsdomein groot binnen jouw club. Binnen veel clubs ontbreekt het aan kennis van esports, want hoe kun je hiermee fans in de regio bereiken? Wat moeten we doen om meer mensen naar het stadion te trekken? En hoe kun je als BVO je maatschappelijke taak vervullen met esports? Bij al deze vraagstukken zijn wij je graag van dienst.

4. Gemeente
Ook de gemeente kunnen wij ondersteunen en helpen jongeren, gamen en bewegen met elkaar te combineren. Hierbij kunnen wij ook rolmodellen en influencers inzetten. Jongeren zijn vaak lastig te bereiken. Ze zijn vaak aan het gamen, al geldt dit niet voor iedereen. Sommige jongeren willen bijvoorbeeld gamen, maar hun situatie laat dit niet toe. Ook participeren jongeren steeds minder in sport. Hoe kunnen we gamen het beste inzetten voor het overwinnen van gedeeltelijke uitdagingen? Daar helpen wij je graag bij.

5. Welzijnswerk
Als welzijnswerker kun je jongeren esports in combinatie met rolmodellen aanbieden. Denk aan het combineren van een FiFA toernooi met een Fortnite event. Welzijnswerkers kunnen jongeren niet altijd eenvoudig bereiken, omdat het leven van jongeren tegenwoordig veel meer online plaatsvindt. Hoe kun je het beste met jongeren communiceren, ze inspireren en ervoor zorgen dat ze elkaar ontmoeten? WePlay Esports gaat graag de uitdaging met je aan.

6. Scholen
Jouw lessen of themaweek kun je op de leukste manier uitbreiden met esports. Wij kunnen een gastcollege of workshop verzorgen, maar je kunt jouw studenten ook een game event laten organiseren. Scholieren en/of studenten zijn breed opgeleid. Esports en games zijn erg belangrijk voor nu opgroeiende mensen. Maar wat houdt esports precies in? Hoe kun je verantwoord gamen? En hoe organiseer je een esports evenement organiseren? Vraag ons gerust om meer informatie over ons aanbod op scholen.

7. Vakantie en vrije tijd
Een evenement organiseren in de sector vakantie & vrije tijd? Game events sluiten perfect aan bij de jonge doelgroep op campings en vakantieparken. Wij kunnen jouw personeel of animatieteam geheel ontzorgen en een event verzorgen waar jouw gasten volgend jaar weer voor willen terugkomen. Een leuke en originele activiteit organiseren die je gasten nooit meer zullen vergeten is niet altijd even eenvoudig. Hoe kun je de juiste sfeer brengen op de camping, in het hotel of op een vakantiepark? En hoe zorg je ervoor dat je gasten over jou gaan vertellen en graag nog eens terugkomen? Weplay Esports staat graag voor je klaar.

Producten

WePlay Esports kan niet alleen jouw evenement organiseren. Wij hebben ook diverse producten te bieden die jouw sportclub, kantoor, buurthuis of andere locatie net even wat extra’s geven. Zo bieden wij de volgende producten aan:

 • Esportswall
  Met een esportswall kun je jouw leden langer in het clubhuis houden. Hoe? Doordat wij van jouw club weer een vereniging maken. De esportswall is een blijvende game-oplossing voor jouw bedrijfskantine of clubhuis. Hierin zijn twee Playstations 4 en 32’’ schermen weggewerkt. De esportswall wordt aangeboden middels een leaseconstructie inclusief service. Ook hebben wij hierbij gedacht aan onderhoud, reparatie en online toernooien. Je krijgt een vast aanspreekpunt en samen zorgen we voor meer baromzet, reuring en sponsorinkomsten via bestickering.
 • GameTower
  De GameTower is weer eens wat anders dan anders. Op een publieke locatie is het plaatsen van een losse spelcomputer of tv niet de beste optie. Het is gevoelig voor vandalisme, je kunt het niet eenvoudig verplaatsen en het ziet er ietwat rommelig uit. Onze GameTower is dan ook de totaaloplossing en kun je plaatsen in bedrijfskantines, op scholen, in winkels of bij verenigingen.
 • Competitie
  Wij geloven erin dat esports een essentiële rol zal krijgen binnen of buiten de traditionele sportstructuren. Wij zien dan ook een toekomst voor ons waarbij gamecompetities een onderdeel zullen zijn van de breedtesport. Denk aan esportteams op voetbalclubs, waarbij er na de wedstrijd online een potje gevoetbald wordt tegen de andere club via de GameTower of esportswall.
 • Leasen
  Je kunt bij WePlay Esports ook een Playstation leasen voor je buurthuis, sportclub, school of andere locatie. Door samen te spelen zullen jij en je clubgenoten, schoolgenoten en collega’s dichter tot elkaar komen. Vraag gerust naar onze leasemogelijkheden.

Evenement organiseren corona

Een evenement organiseren tijdens corona? Dan kunnen wij een 100% coronaproof Fortnite event organiseren voor jouw clubleden, team of collega’s. Dit gebeurt middels een virtueel Fortnite toernooi. Bekijk hier snel de mogelijkheden voor een Fortnite toernooi als online event. Ook een sportevenement organiseren tijdens corona behoort tot de mogelijkheden, wat tevens geheel coronaproof plaatsvindt. Wij vertellen je graag meer over onze opties.

Evenement organiseren? Neem direct contact op met WePlay Esports

Een evenement organiseren in jouw buurthuis, sportclub, op kantoor of op een andere locatie? Neem dan vandaag nog contact op met WePlay Esports. Voor jouw zakelijke evenementen, online event of als je een ander event wilt laten organiseren, ben je bij WePlay Esports helemaal op de juiste plek. Wij bieden de meest leuke activiteiten op jouw eigen locatie aan. Bekijk ook eens onze cases. Hier kun je precies zien met welke projecten wij met veel enthousiasme aan de slag zijn gegaan. Jouw evenement organiseren laat je over aan WePlay Esports omdat de meest unieke, verrassende en onvergetelijke events je altijd gegarandeerd zijn.

WePlay Esports is dé aanbieder van online evenementen van Nederland en België