FIFA esports

FIFA is al jarenlang een van de populairste games op de markt. Niet gek dus dat dit ook geldt voor FIFA esports. Een FIFA toernooi organiseren is dan ook perfect als aanvulling op jouw event of gewoon voor een bijzondere vrijdagmiddagborrel. Bij WePlay Esports organiseren we de tofste FIFA events bij jou op locatie.

Wat is esports?

Laten we beginnen bij de term esports. Je hebt het vast wel eens voorbij horen komen, maar wat is esports nou eigenlijk? Dat is vrij simpel uit te leggen. Esports is een afkorting voor electric sports. Het gaat hierbij om het spelen van computerspellen in competitievorm. Esport spelers nemen het op tegen elkaar.

Esport events

Bij WePlay Esports organiseren we verschillende esport events. Denk aan het organiseren van een FIFA toernooi, maar ook Fortnite en Formule 1 events. Deze events organiseren we voor verschillende organisaties. Of het nou gaat om een origineel bedrijfsuitje of meer leden wilt binden aan je sportclub: wij denken met je mee. Bij WePlay Esports geloven we er namelijk in dat esports de manier is om jongeren en volwassenen te bereiken, activeren en samen te brengen. Deelnemers krijgen niet alleen verbinding met elkaar, maar ook met jouw organisatie. Dit doen we doordat al onze events een combinatie zijn van esports en gaming. Met onze online en offline gameconcepten organiseren we toffe activaties en onvergetelijke events. Benieuwd naar wat we eerder al hebben gedaan? Bekijk hier onze cases.

Esport events

FIFA esports

Zoals we al zeiden is FIFA altijd al één van de populairste games geweest en dat is vandaag de dag nog steeds zo. Daarom organiseren we bij WePlay Esports de tofste FIFA esports events. Dit doen we onder andere voor particulieren, sportbonden, sportverenigingen, zakelijke klanten, gemeentes, BVO, welzijnsorganisaties en scholen. Zo bieden wij bijvoorbeeld de mogelijkheid om een FIFA toernooi te organiseren bij jou op locatie. Of je nou een bedrijfsborrel wilt uitbreiden met een tof toernooi of deze populaire game wilt inzetten als merkactivatie: wij denken graag met je mee. Wil je weten wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Wat is FIFA?

FIFA is tot op de dag van vandaag één van de populairste games op de markt. In deze game kan je als speler met een land of zelfs specifieke club spelen. De eerste editie werd al in 1993 uitgebracht en had in de eerste paar edities de naam ‘FIFA Soccer’ en ‘FIFA Football’. Deze game is ontwikkeld door EA Sports en er zijn EK en WK edities verkrijgbaar. Ieder jaar komt er weer een nieuwe game op de markt. Hierbij krijgen alle ploegen, spelers en competenties een update. Dit zorgt er mede voor dat de kwaliteit van het spel ieder jaar verbetert. Door de populariteit van de game ontstond het FIFA toernooi. Hierin strijden spelers tegen elkaar. Een FIFA 23 toernooi zorgt voor enorm veel plezier. Niet gek dus dat dit wereldwijd een van de meest populaire toernooien is.

Wat is fifa
FIFA esports battle

FIFA esports battle

Tegenwoordig kan je niet alleen geld verdienen als voetballer bij een voetbalclub, maar ook als esporter. Als je erg goed bent in het spelen van een bepaalde game zoals FIFA, kan je je aansluiten bij een e-club. Er worden in Nederland, maar ook in de rest van de wereld verschillende FIFA esports battles georganiseerd waar je dan als esporter aan kunt deelnemen. Er bestaat zelfs een Nederlandse Eredivisie voor het spel, genaamd de E-divisie. Als twee voetbalclubs uit de Eredivisie tegen elkaar spelen, nemen ook de FIFA esports teams van deze clubs het tegen elkaar op.

Hoe word je FIFA esporter?

Als E-sporter ben je een professioneel gamer. Dit klinkt misschien makkelijk, maar als je er echt je beroep van wilt maken dan moet je er keihard voor werken. Je zal veel moeten trainen en jezelf continu moeten verbeteren. Vervolgens is het zaak om op te vallen binnen een community. Zo word je misschien wel gescout door een FIFA esports team.

FIFA toernooi organiseren

Een FIFA toernooi organiseren op jouw voetbalclub, FIFA spelen op de vrijdagmiddagborrel of als merkactivatie in jouw winkel? Bij WePlay Esports ben je met onze jarenlange ervaring aan het juiste adres. We organiseren de leukste FIFA evenementen, gewoon bij jou op locatie. Onze events, dus ook het FIFA toernooi, zijn een combinatie van esports en gaming. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat dit de manier is om millenials te bereiken en te activeren. Wij vertellen je graag meer over wat ons FIFA toernooi precies inhoudt en hoe wij te werk gaan op zo’n dag. Lees dus snel verder of neem direct contact met ons op voor een FIFA toernooi bij jou op locatie.

Wat is een FIFA toernooi?

Net als bij andere voetbaltoernooien, beginnen we met de poulefase. Spelers worden gelijkmatig verdeeld en vervolgens zal iedere speler in deze fase drie tot vier wedstrijden spelen. Hierna zullen de beste spelers doorgaan naar de knock-out fase. De finale wordt gespeeld op groot scherm, zodat het net lijkt alsof je echt in het stadion staat. Dit zorgt natuurlijk voor een fantastische sfeer en een onvergetelijke dag.

WePlay Esports neemt alles uit handen

Het belangrijkste is dat wij tijdens het organiseren van een FIFA toernooi alles uit handen nemen. Dat doen we vanaf het begin door bijvoorbeeld de pr-kit en online inschrijfomgeving voor je te maken. Daarnaast heb je een vaste accountmanager aan wie je al je vragen kan stellen. Ook zal deze je ondersteunen met de promotie van het FIFA tournament, bijvoorbeeld door je te adviseren over de hoogte van een eventuele deelnemersbijdrage. Samen zorgen we ervoor dat jij zo veel mogelijk ontlast wordt en mee kunt genieten van het event.

De dag van het FIFA esports event

Op de dag van het FIFA toernooi hebben wij natuurlijk ook overal aan gedacht. Wij organiseren het toernooi op de door jou gewenste locatie. We maken het spelersschema, zetten de gamescases en het 55 inch finalescherm neer en onze enthousiaste eventmanager verzorgt natuurlijk de spelbegeleiding. Net als bij de Champions League beginnen we met een poulefase en nemen de beste spelers het uiteindelijk tegen elkaar op in de knock-out fase. De tussenstanden worden gedurende het event bijgehouden met een iPad en zijn ook te zien op het scherm. Zo zorgen we ervoor dat iedereen evenveel wedstrijden heeft gespeeld en kan jij lekker meegenieten van het event.

De finale

We eindigen het event natuurlijk met een finale. Deze wordt uitgezonden op groot scherm wat ervoor zorgt dat het voor de deelnemers net lijkt of ze meedoen met de e-Divisie. De winnaar plaatst zich voor de landelijke FIFA finale en de top drie ontvangt nog een leuk aandenken om mee naar huis te nemen. Wij bouwen de boel weer af en de deelnemers hebben een onvergetelijke dag gehad.

Extra’s

Wil je nog wat extra’s toevoegen aan jouw FIFA toernooi? Bij WePlay Esports is alles bespreekbaar. Zo kunnen we bijvoorbeeld e-sporters en influencers inzetten om het event nog onvergetelijker te maken. Ook bieden we de mogelijkheid om twee tegen twee te spelen of onze FIFA Skill Games toe te voegen als extra. Wat je wensen ook zijn, wij denken graag met je mee naar een passende oplossing.

FIFA 23 esports

Net zoals ieder jaar, kwam er ook afgelopen september een nieuw en verbeterd FIFA spel uit: FIFA 23. Bij WePlay Esports zorgen we altijd voor de nieuwste games en apparatuur en daarom organiseren wij de tofste FIFA 23 esports events, zoals een FIFA 23 toernooi.

FIFA gaat verder als EA Sports FC

Het FIFA zoals we het nu kennen, gaat in 2023 verder met een nieuwe naam. Het populaire voetbalspel zal vanaf heden EA Sports FC heten. Ondanks dat de naam verandert, zal verder alles hetzelfde blijven. De verandering van de naam heeft vooral te maken met het feit dat EA steeds meer regels opgelegd kreeg met de mogelijkheden voor nieuwe spelmodi en verdienmodellen met hun huidige licentie. Met deze nieuwe naam hebben ze meer vrijheid om bijvoorbeeld door spelers gemaakte content toe te staan. Deze content kan dan ook weer gedeeld worden in de online omgeving, zoals bij het andere populaire spel: Fortnite.

ES Sports FC toernooi organiseren

Wil jij nou een EA Sports FC toernooi organiseren? Dan kan je natuurlijk gewoon kijken bij FIFA toernooi. Ondanks de nieuwe naam vanaf volgend jaar, klinkt een FIFA toernooi toch wat lekkerder dan een EA Sports FC toernooi, vind je niet?

FIFA cubes

Wil je awareness creëren voor jouw merk en je doelgroep activeren? Dan zijn onze FIFA cubes ideaal voor deze gelegenheid. De cubes hebben een 360 graden opzet waardoor jouw merk vanuit iedere hoek goed zichtbaar is. Niet alleen bij kinderen zijn ze een groot succes, maar ook door volwassenen worden ze maar al te graag gebruikt. Eerder hebben we deze cubes al ingezet voor grote organisaties zoals Ajax en VodafoneZiggo. Wil je meer weten over onze FIFA cubes? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.    

FIFA Cubes

FIFA Skill Games

Omdat wij geloven in dat gamen en bewegen samen kunnen komen, heb je bij WePlay Esports ook de mogelijkheid om deze twee te combineren in een leuk event. Hoewel esports nog vaak wordt geassocieerd met stilzitten, hoeft dat helemaal niet het geval te zijn. Wij brengen namelijk het FIFA spel tot leven met onze FIFA Skill Games. Hierbij worden elementen uit het spel gecombineerd met diverse beweegelementen. Deelnemers moeten bijvoorbeeld oefeningen uitvoeren die zij kennen uit de game. Dit stimuleert beweging en heeft zo een positieve uitwerking op de lage sportparticipatie van jongeren.

Gamen en bewegen

Bij WePlay Esports geloven we er als geen ander in dat gamen en bewegen samen kunnen komen. Ben je benieuwd hoe je esports kan inzetten om kinderen en jongeren te laten bewegen? Wij denken graag met je mee om game-elementen naar een fysiek element te vertalen. Esports is namelijk ook een topsport en zorgt voor actieve stimulatie van bewegen onder jongeren. Dit is natuurlijk hartstikke goed voor hun ontwikkelen. Ze zullen namelijk niet alleen samenkomen om te bewegen, maar gaan zich hierdoor ook gelukkiger voelen. Als je voldoende beweegt dan zit je namelijk lekkerder in je fel, voel je je fitter en geniet je meer van het leven. Ben jij benieuwd naar hoe we esports kunnen inzetten om jongeren meer te laten bewegen? Laat je contactgegevens achter en wij denken creatief met je mee.

Esportswall

Wil jij van jouw club weer een vereniging maken? Tegenwoordig blijven jongeren niet meer plakken in de kantine na een training of wedstrijd. Ze gaan veel liever naar huis om daar op hun kamer te gamen. Leden verliezen zo binding met de club. Met een Esportswall zorgen wij ervoor dat leden langer in het clubhuis blijven. In de Esportswall zitten twee Playstations 4 en 32 inch schermen weggewerkt. We bieden dit aan via een leaseconstructie inclusief service. Zo genereren we naast een vast aanspreekpunt ook meer reuring, baromzet en sponsorinkomsten via bestickering. Naast clubhuizen, is de Esportswall ook geschikt voor bedrijfskantines. Op deze manier bind je personeel zich meer aan elkaar, maar ook aan de organisatie. Wil je meer weten over onze Esportswall? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.        

Online FIFA esports event organiseren

Naast fysieke toernooien, organiseren we ook online events. Dit is de manier om elkaar te bereiken en is dus razend populair. Daarbij is dit ook een hele leuke manier om elkaar buiten de sportclub te ontmoeten. Op deze manier breng je mensen bij elkaar. Met een online FIFA toernooi wordt dit zeker een geslaagd online event. Ook bij een online event nemen wij de organisatie volledig uit handen. We zorgen voor voorgeïnstalleerde Playstations 4 of Playseats, een online omgeving, sorftware, pr-kit met handleidingen en natuurlijk live commentaar van onze enthousiaste online eventmanagers.

Jouw eigen FIFA esports event organiseren

Wil jij nou jouw eigen FIFA toernooi organiseren of heb je interesse in één van onze andere events zoals een Formule 1 event of een Fortnite toernooi? Het team van WePlay Esports staat voor je klaar om al je vragen te beantwoorden en er een onvergetelijk event van te maken. Heb je nog vragen of wil je een offerte ontvangen die aansluit bij jouw wensen en behoeften? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier.

WePlay Esports is dé aanbieder van activiteiten op eigen locatie