MediaMarkt

ActivatieContentcreatieEventmanagentProjectmanagement
Het WePlay Esports team
mediamarkt_logo

Hoe kan je op de beste manier de lancering van FIFA 20 vieren? Door het grootste FIFA-toernooi van België te organiseren! Dat deden we voor MediaMarkt België. Met twintig instore voorrondes, één grote finale en circa vijfhonderd deelnemers.


De uitdaging

Aan ons de taak voor lancering van FIFA 20 awareness te creëren voor MediaMarkt. Want FIFA 20 komt 27 september uit en pre-order je bij MediaMarkt. MediaMarkt en grote partners moesten zichtbaar zijn. Binnen dit topsegment in de markt is uitstraling ontzettend belangrijk. En dat allemaal in het Nederlands én in het Frans..

De oplossing

Van maandag 2 september tot en met donderdag 12 september organiseerden we bij twintig MediaMarkt filialen instore de voorronde voor de finale op zaterdag 14 september. De finale vond plaats in Wilrijk, bij de flagshipstore. Alles was MediaMarkt (en partners) gebrand: van pos-materiaal en toernooisoftware tot logowall en displays. We creëerden maximale awareness voor zowel bezoekers als voor deelnemers via de online en offline kanalen. Door alle partners mee te nemen in al onze uitingen (zowel in het Nederlands als in het Frans ontwikkeld) waren zij uitstekend zichtbaar tijdens alle events. Daarbij werden de events vloeiend begeleid door zowel Nederlands als Franssprekende eventmanagers.

Twintig lokale events
en één nationale finale

We kozen ervoor displays om de tv’s heen te maken waarop in MediMarkt huisstijl de merken zichtbaar werden. De toernooisoftware css’ten we in de huisstijl van MediaMarkt. Pos-materiaal ontwierpen we op basis van de MediaMarkt styleguide en ook de logowall voor de finale werd besteld.

 

Tegelijkertijd opende MediaMarkt de online inschrijfomgeving en gaf de campagne een kick-start via haar socials. Binnen no-time was 80% van de events vol.

lokale events

Voorafgaand aan alle lokale toernooien kwamen we met het management, marketeers, de lokale storemanagers en ons team bijeen in het hoofdkantoor van MediaMarkt België. We bespraken het draaiboek en we doorliepen het event. De communicatielijnen waren duidelijk. We demonstreerden het toernooi ter plekke door voor MediaMarkt een FIFA toernooi te organiseren.

 

We kozen ervoor de events te laten begeleidden door steeds dezelfde eventmanagers. Gelukkig heeft een aantal van onze eventmanagers Franse wortels. Zo konden we zowel het Vlaamse als Waalse deel vloeiend in hun moedertaal bedienen. Vanuit hotels waren onze eventmanagers bij elke voorronde ruim van tevoren aanwezig. We namen de tijd voor de opbouw en deelden aan de winnaars van de lokale voorrondes waardebonnen en prijzen uit.

 

Nationale finale

Voor de finale pakten we groots uit. In samenwerking met Ziva Events kozen we voor grote finaleschermen. Ideaal: want zo konden bezoekers meekijken met de spelers. De logowall en de prijzen waren duidelijk zichtbaar. MediaMarkt kon met haar influencers eenvoudig content maken. En doordat het event werd gehost door zowel een Nederlandssprekende als een Franssprekende host, was het voor elke Belg een onvergetelijk feest. Zeker voor de winnaar: want hij ging naar huis met een Samsung QLED 4K scherm ter waarde van € 2500!

Resultaten

  • 20 instore voorrondes
  • 1 grote finale
  • Ca. 500 deelnemers

Batavia Stad

ActivatieConceptontwikkelingEsportersEventmanagementInfluencersProjectmanagement
Het WePlay Esports team

Batavia Stad, misschien wel het meest bekende Outletcenter van Nederland, organiseerde de Sport ’n Health campagne. Tja, dan kan esports – de sport van het moment – niet ontbreken! Wij organiseerden een gave activatie voor sportieve jongeren van 12 tot 18 jaar. 

Uitdaging

Batavia Stad wilde een jonge doelgroep bereiken. Het doel was helder: extra traffic naar Batavia Stad en ter plekke bezoekers activeren. En dat alles in een Batavia Stad look and feel. De uitstraling moest tip-top in orde zijn met een link met fashion. Het game-event, als afsluitend onderdeel van de Sport ’n Health-campagne, moest de knaller van de week worden. Retail anno 2019 is immers beleving..

Oplossing

We creëerden een campagne waarmee we jongeren richting Batavia Stad bewogen. Batavia Stad maakte content, wij bedachten een social mediacampagne in samenwerking met influencers Kaj Sierhuis en Frank van der Slot en we organiseerden een FIFA 19 toernooi. Om bezoekers ter plekke extra te activeren, zetten we een buiten een gameboot neer. Bezoekers konden niet alleen gamen in toernooivorm en tegen Kaj en Frank, maar konden ook freestyle voetballen met Nordin Stitou. En dat alles in een tip-top Batavia look and feel met branding, logowall, kunstgrasmat en POS-materiaal.

Aanpak

Met ‘traffic genereren’, ‘activeren’ en ‘de Batavia Stad look and feel‘ in het achterhoofd bedachten we de campagne. Luc begeleidde het project en was in aanloop naar het event (zo’n vier weken lang) het vaste aanspreekpunt. Wij schakelden snel. We kozen voor influencers Frank van der Slot (commentator Fox Sports) en Kaj Sierhuis (voetballer Ajax/FC Groningen). Influencers met een hoge engagement, link met voetbal en FIFA en met een fashionable-uitstraling.

Het marketingteam van Batavia Stad zorgde voor content terwijl wij de gepersonaliseerde online inschrijfomgeving ontwierpen. We onderhielden het contact met influencers Frank en Kaj die als gezicht van de campagne dienden. Samen bereikten ze middels een aantal storyposts zo’n 100K volgers. Het event kwam onder de aandacht. De aanmeldingen kwamen binnen, voornamelijk via swipe-ups uit de Instagramstories van Frank en Kaj. Een geautomatiseerde flow van e-mails en sms’jes zorgde ervoor dat veel deelnemers naar het event kwamen.

Op de dag van het event leidden eventmanagers Alex, Behnam en Delano alles in goede banen. De gamebooth buiten zorgde voor aandacht. Binnen vond het toernooi plaats. Aan de uitstraling was gedacht: branding op de gamecases, een logowall, kunstgrasmat en POS-materiaal gaven een Batavia Stad gevoel. Uiteraard ontbrak de dj niet. Onder luid applaus en onder begeleiding van Eye of the Tiger nam winnaar de Jesper de eerste prijs uit handen van Frank en Kaj in ontvangst.

Resultaten

  • Ruim 500 bezoekers en belangstellenden.
  • 70 deelnemende spelers.
  • 100K bereik via Instagramstoryposts

Partou

ConceptontwikkelingEventmanagentProjectmanagement
Het WePlay Esports team

FIFA 19 X Just Dance: een game-event met beweging voor alle kinderen van Partou. Partou is de grootste kinderopvangorganisatie van Nederland. Dagelijks verwelkomt Partou ruim 26.000 kinderen en 3.600 medewerkers op meer dan 400 Partou’s.

Uitdaging

Partou organiseerde voor alle Partou’s de bsobattle. Kinderen van de betreffende Partou konden punten voor hun Partou verdienen door opdrachten te voltooien. De Partou met de meeste punten per regio, won een prijs. In totaal wonnen twaalf Partou’s de prijs. En die prijs moest iets unieks zijn. Een prijs waar je vrienden mee maakt. Een prijs waarbij we gamen en bewegen laten samenkomen. Partou was op zoek naar unieke ervaring voor iedereen: een game-event met beweging!

Oplossing

Het geven van een unieke ervaring zit in ons dna. Maar voor deze case stapten we uit de FIFA/Fortnite-comfortzone. We kozen voor een nieuw concept. We splitsten de deelnemers in twee groepen. Eén onderdeel met FIFA en één onderdeel met Just Dance. Voor beide onderdelen waren punten te verdienen. Zowel het FIFA-onderdeel als het Just Dance-onderdeel werd door een enthousiaste, pedagogisch getrainde eventmanager begeleid.

We kozen voor een combinatie van FIFA en Just Dance. Deze combinatie sloot aan bij de behoefte van de doelgroep. We bedienden jongens en meiden. We gameden en we bewogen. Aan het einde van het drie uur durende event volgde een kleine prijsuitreiking. Tevreden – of huilend, want ze wilden niet weg – gingen de kinderen naar huis.

Aanpak

Op basis van de behoeftes van het hoofdkantoor bedachten we het concept. We legden het concept voor en testten het door middel van een pilot. De pilot beviel. We maakten het concept definitief en we begonnen met plannen. Wij schakelden met de Partou-vestigingen en planden de events in. Ondertussen gaven we ons eventteam een pedagogische training en hielden we het hoofdkantoor continue op de hoogte. Doordat we met een standaardconcept en helder draaiboek werkten, was de verwachting voor elke Partou duidelijk. Eventmanager Behnam was bij alle events ter plekke, ondersteund door een andere eventmanager. Tussentijds evalueerden we en deden we aanpassingen. Zo werd de spelbesturing van FIFA vergemakkelijkt, verplaatsten we een event naar een vakantiedag en zetten we extra liedjes in Just Dance waar de deelnemers om vroegen.

Resultaten

  • Geconcentreerde deelnemers voor tenminste 1,5 uur.
  • NPS van de Partoumedewerkers van 100 (!).

100% Voetbal

EventmanagementProjectmanagement
Het WePlay Esports team

Uitdaging

Als belangrijke speler in de online voetbalretailmarkt, wilde 100% Voetbal iets terugdoen voor haar klanten. 100% was op zoek naar iets dat aansloot bij haar doelgroep.

Oplossing

Samen met 100% Voetbal bedachten wij een uniek concept. Wat spelen jongeren die voetballen? Juist ja, 92% daarvan speelt FIFA. Zodoende kwam het idee van een winkeltour. Een concept waarbij we langs 14 filialen gingen tijdens de Herfstvakantie. Teams van twee personen konden zich opgeven. Op die manier ontstond verbondenheid. Niet alleen met 100% Voetbal, maar ook met elkaar. De finale vond uiteindelijk plaats in het Philipsstadion.

Aanpak

We kozen ervoor om vier events per dag te organiseren. Daardoor kon 100% Voetbal de cup eenvoudig via haar eigen kanalen uitzetten. Er was immers één week waarop werd gegamed. Twee evenmanagers begeleidden het toernooi in elke winkel. We speelden FIFA in 2v2, juist omdat verbondenheid zo belangrijk was. Mooi meegenomen: het personeel van 100% had het lekker rustig want wij pakten alles op. We namen de volledige verantwoordelijkheid voor de organisatie te plekke.

The Student Hotel

ConceptontwikkelingEsportersEventmanagementProjectmanagement
Het WePlay Esports team

Hoe laat je nieuwe studenten laagdrempelig en ontspannen kennismaken met elkaar? Juist, met een grootschalig FIFA toernooi in zeven vestigingen van The Student Hotel. The Student Hotel is dé community voor studerende internationals.

Uitdaging

The Student Hotel verwelkomt elk semester studenten van over de hele wereld. De zeven Nederlandse vestigingen zijn gewild. The Student Hotel kent een uniek karakter dat snel thuis laat voelen. Juist dat ‘thuis laten voelen’ is essentieel. Niet voor niets heeft elk hotel een ‘connecter’ die verantwoordelijk is voor de community. En die connecter heeft maar één doel: alle studenten met elkaar verbinden en een communitygevoel creëren.

Oplossing

Hoe verbind je studenten bij het hotel en creëer je een communitygevoel? Juist ja, met een potje FIFA! Wij organiseerden een grootschalige tweeledige cup met voorrondes bij alle zeven hotels met aansluitend een finale in Amsterdam. Eén cup voor het eerste semester en een cup voor het tweede semester. We begeleidden elk event met twee Engelssprekende eventmanagers, we maakten een online inschrijfomgeving voor alle hotels en we namen de complete organisatie uit handen.

We kozen voor FIFA 19 vanwege de laagdrempeligheid. Iedereen speelt FIFA. Het is niet voor niets de meest breedgedragen game onder de casualgamers. Niks makkelijkers dan verbinden door te praten over jouw favoriete voetbalteam. En met een finale in Amsterdam City stonden er ook grote prijzen op het programma. René Treur, internationaal bekende shoutcaster, verzorgde live commentaar.

Aanpak

Samen met de eindverantwoordelijke bedachten we het concept. Wanneer gaan we spelen? Aan het begin van het semester. Op welke dag is slim?  Een donderdagavond want dat is de studentenavond. Voor alle hotels maakten we een aparte Eventbritepagina. Zodoende konden deelnemers eenvoudig tickets kopen. We koppelden Eventbrite aan onze eigen online inschrijfomgeving. Zowel de hotels als wij hadden daardoor direct zicht op het aantal aanmeldingen. We ondersteunden de hotels met een pr-kit uiteraard in eigen stijl en alles in het Engels.

Resultaten

  • Gemiddeld ca. 35 deelnemers per event.

Adidas

ActivatieConceptontwikkelingContentcreatieEventmanagementInfluencers
Het WePlay Esports team

Bij de opening van de nieuwe flagshipstore van de Intersport in Den Haag wilde Adidas zichzelf profileren. Het was belangrijk dat er veel jongeren naar de winkel zouden komen met affiniteit met voetbal. Daar kon de nieuwe Adidasschoen getest worden in een door Intersport ontworpen arena. Met en voor Adidas hebben wij een gave gamehoek ingericht waar met ‘de strijd om de gouden controller’ gefifa’t werd. De driehonderd deelnemers speelden met het Adidasteam, genoten van een aanwezige dj en ontmoetten influencer FC Roelie. Wij ontwierpen een vloersticker en verzorgden in de aanloop naar de activatie content voor socials. Gepusht via het kanaal van FC Roelie en met ondersteuning van het pr-bureau van Adidas zelf, testten zo’n vijfhonderd nieuwsgierige jongeren de nieuwe Adidasschoen begeleid door onze enthousiaste event managers.