#PLAYINSIDE Online FIFA toernooi

Hoe breng je thuiszittende voetballers samen in een tijd dat samenkomen lastig is? Door een online FIFA toernooi te organiseren! Samen met DutchGameMasters en ProPlayers zamelden we geld in voor het Rode Kruis in de strijd tegen corona.

De uitdaging

Het coronavirus houdt heel Nederland in zijn greep. Door het wegvallen van onze fysieke events, kregen we te maken met meerdere uitdagingen. We stelden onszelf de volgende vragen: Wat kunnen wij doen in de strijd tegen corona? Hoe zorgen we dat de jeugd thuisblijft? Hoe kunnen we onze klanten en deelnemers in deze tijd iets extra’s bieden?

 

De oplossing

We wilden mensen blijven verbinden door middel van esports, juist nu samenkomen even lastig is. De oplossing was snel gevonden: een online FIFA 20 toernooi voor alle thuiszittende voetballers. Met een deelnemersbijdrage van €5 zamelden we geld in voor het Rode Kruis. “Blijf thuis, speel samen” was de boodschap. Voor de winnaars hadden we vette prijzen: kaartjes voor je favoriete Eredivisie club, een gouden controller en FIFA points.

 

De aanpak

Samen met DutchGameMasters en Pro Players lanceerden we het initiatief #PLAYINSIDE. We maakten visuals die aanslaan op de doelgroep en bouwden een website waar deelnemers zich in konden schrijven. Via mailings naar voetbalclubs en een Instagram story van influencer Frank Slotta maakten we promotie. Ondertussen postten we een countdown op Instagram om het toernooi te laden onder onze community. Zaterdag was het zover: het #PLAYINSIDE online FIFA 20 toernooi ging van start.

Resultaten

  • 153 deelnemers
  • €765 opgehaald
  • 3 prijswinnaars

We organiseren meer online FIFA toernooien. Check hier voor meer informatie!

We organiseren weer events. 😁 Lees hier ons hygiëneprotocol. 📝