Wat is esports?

Esports zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Je hebt er dan ook vast wel eens van gehoord. Maar wat is esports nou precies en wat is er allemaal mogelijk?

Wat zijn esports?

Je hebt esports vast wel eens voorbij horen komen, maar wat is esports nou eigenlijk? De term esports is een afkorting voor electric sports. Bij esports gaat het niet om gewoon gamen, maar om het competitief spelen van computerspellen. Deelnemers spelen dus tegen elkaar. Welk spel ze spelen kan van alles zijn. Denk bijvoorbeeld aan de populaire FIFA game of een Formule 1 toernooi.

Esports in Nederland

Ook in Nederland worden esports steeds populairder. Het is namelijk de manier om jongeren te bereiken, te activeren en samen te brengen. Bij WePlay Esports geloven we hier als geen ander in. Daarom organiseren wij verschillende esport events door heel Nederland en België voor verschillende organisaties. Benieuwd naar wat we eerder al hebben gedaan? Bekijk hier onze cases.

Esports events

Met een esport event verbind je de deelnemers. Niet alleen met elkaar, maar ook met jouw organisatie. Al onze events zijn een combinatie van esports en gaming. Met onze online en offline gameconcepten organiseren wij toffe activaties en onvergetelijke events.

Voor wie zijn esport events?

Zoals we al zeiden organiseren wij events en activaties voor verschillende organisaties. Of je nou op zoek bent naar een origineel bedrijfsuitje of meer leder wilt binden aan je sportclub: wij denken graag met je mee.

Sportclub

Met esports op jouw sportclub zorg je ervoor dat jouw leden zich meer binden aan jouw club. Dit kan doormiddel van een eenmalig event of structureel met het plaatsen van een esportswall. Jongeren blijven tegenwoordig niet meer lang op de club hangen na een training of wedstrijd en verliezen zo hun binding met de club. Vervolgens zitten ze vaak thuis te gamen. Door deze games naar jouw sportclub te halen ontmoeten de leden elkaar in hun vrije tijd en hernieuwen zij de binding met de club.

Sportbond

Heb je er wel eens over nagedacht om jouw sport te gamificeren? WePlay Esports denkt graag met jouw sportbond mee en maakt jouw sport zo nog aantrekkelijker voor jongeren. Zo voegen wij bijvoorbeeld bepaalde game elementen uit FIFA, Fortnite of Just Dance toe of zetten we VR of augmented reality in om bestaande sporten nog interessanter te maken.

BVO

Als betaald voetbalorganisaties is esports vaak een uitdaging. Daarom helpen wij van WePlay Esports graag mee met het creëren van toffe concepten en uitvoeren van events. Wij denken strategisch met je mee. Hoe zet je esports bijvoorbeeld in om meer fans in de regio te bereiken en hoe krijg je meer jongeren naar het stadion?

Scholen

Breid jouw les of themaweek uit met esports. Hiervoor zijn ontzettend veel verschillende opties. Laat de studenten bijvoorbeeld hun eigen game event organiseren en leer ze zo wat hier allemaal voor nodig is. Daarnaast kunnen wij ook langskomen op school voor een gastcollege of workshop om de studenten te inspireren en meer bij te brengen over esports.

Gemeentes

Voor gemeentes is het vaak een enorme uitdaging om jongeren te bereiken. Wij helpen gemeentes hun doelstellingen te behalen met de inzet van esports. Jongeren zijn gek op gamen en door dit te combineren met bewegen kunnen gemeentelijke uitdagingen worden overwonnen.

Welzijnswerk

Als welzijnswerker kan het enorm lastig zijn om jongeren te bereiken. Met behulp van esports spreek je direct je doelgroep aan en kan je zo met jongeren in gesprek gaan. Dit kan bijvoorbeeld door een esports event te organiseren op de plek waar de jongeren zijn, zoals een jongerencentrum of zelfs online.

Vakantie en vrije tijd

Wil jij jouw gasten een onvergetelijke tijd geven? Door een esports event te organiseren op jouw camping of vakantiepark zullen jouw jonge gasten een fantastische vakantie beleven. Zo’n origineel event zorgt niet alleen voor een goede sfeer, maar kan er ook toe leiden dat je gasten volgend jaar weer terug willen komen.

Retail

Esports zijn ook een hele goede manier om meer winkelbezoek of online verkopen te genereren. Door esports in te zetten als merkactivatie, creëer je namelijk meer engagement en opwinding. Je positioneert jezelf op een onderscheidende manier en bereikt daarbij gemakkelijk een jongere doelgroep. Het is dus de perfecte manier om je marketingdoelen mee te behalen. Daarom denken wij graag met je mee en zetten met plezier onze events, campagnes, landingspagina’s en ons platform in om jouw doelen te behalen.

Wat is een FIFA tournament

FIFA esports

FIFA is altijd al een van de meest populaire games op de markt geweest. Niet gek dus dat het FIFA toernooi van WePlay Esports ook zo populair is. Wij organiseren de leukste FIFA esports evenementen gewoon bij jou op locatie. Dit doen we onder andere voor particulieren, sportbonden, sportverenigingen, zakelijke klanten, gemeentes, BVO, welzijnsorganisaties en scholen.

FIFA wordt EA Sports FC

Vanaf 2023 heeft het populaire FIFA spel een nieuwe naam: EA Sports FC. Hier had EA Sports een goede reden voor, maar wij van WePlay Esports vinden FIFA toernooi toch wat lekkerder klinken dan een EA Sports FC toernooi. Dus of je nou een FIFA tournament of EA Sports FC toernooi wilt organiseren: bij ons ben je nog steeds aan het juiste adres.

FIFA toernooi organiseren

Een FIFA toernooi organiseren bij jou op de voeltbalclub of FIFA spelen op de vrijdagmiddagborrel? Bij WePlay Esports kan het allemaal. Wij nemen alles uit handen en met onze jarenlange ervaring hoef jij je nergens zorgen om te maken. We helpen je niet alleen op de dag zelf, maar ook daarvoor met de promotie van het event. Door onder andere onze pr-kit en online inschrijfomgeving bespaar je enorm veel tijd met het promoten van het event. Daarnaast krijg je ook een vaste accountmanager toegewezen. Hier kan je altijd terecht met al je vragen. Daarnaast zullen we op de dag zelf natuurlijk ook de organisatie van het event verzorgen. Denk aan een schema voor het FIFA toernooi, het opzetten van de gamecases en 55 inch finalescherm en de spelbegeleiding. Zo kan je jij lekker genieten van het event en zorgen wij voor de rest.

FIFA 23 toernooi

FIFA 23, ook wel EA Sports FC 23 genoegd, is de nieuwste versie van het FIFA spel. Net zoals vele andere voetbaltoernooien beginnen we bij een FIFA 23 toernooi met een poulefase. De spelers worden gelijkmatig verdeeld waarna iedere speler drie tot vier wedstrijden speelt. Na deze poulefase zullen de twee beste spelers doorgaan in de knock-out fase. Omdat we de finale op groot scherm kijken lijkt het net alsof je echt in een voetbalstadion staat. Met een FIFA 23 toernooi van WePlay Esports hebben de spelers gegarandeerd een onvergetelijke ervaring.

FIFA tournament op locatie

FIFA Skill Games

Esports wordt vaak geassocieerd met stilzitten, maar dat beeld is achterhaald. Bij WePlay Esports willen we ons steentje bijdragen aan een actievere leefstijl van de nieuwe generatie. Daarom hebben wij de FIFA Skill Games ontwikkeld. Hiermee gamificeren we bestaande sporten door elementen uit online games toe te voegen. Zo laten we op een FIFA Skill Game dag deelnemers bijvoorbeeld oefeningen doen die zij kennen van het online FIFA spel. Dit stimuleert beweging en heeft zo een positieve uitwerking op de lage sportparticipatie van jongeren.

Gamen en bewegen

Esports in combinatie met bewegen heeft een positief effect op de ontwikkeling van de jeugd. Jongeren worden niet alleen geactiveerd om meer te bewegen, ze komen ook nog eens samen doormiddel van gaming en worden gelukkiger. Wie regelmatig beweegt voelt zich namelijk gezonder en geniet meer van het leven. Gamen en bewegen is dus een gouden combinatie die ook nog eens bijdraagt aan het geluk onder jongeren.

FIFA cubes

Met onze FIFA Cubes zorg je ervoor dat jouw event onvergetelijk wordt. Het is de perfecte oplossing en valt gelijk op met gepersonaliseerde branding van jouw merk. We bouwen de cube binnen een half uur op op jouw event en door de 360 graden opzet is jouw merk direct vanuit alle hoeken goed zichtbaar. Een FIFA Cube heeft vier schermen waardoor er ruimte is voor acht personen om een potje FIFA tegen elkaar te spelen. Eén potje duurt ongeveer 12 minuten en dus kan je in een uur wel 40 mensen activeren. De FIFA Cubes zijn niet alleen fantastisch voor kinderen, maar is populair bij iedere generatie. Of je nou een bedrijfsborrel of beurs organiseert of een leuke toevoeging zoekt voor een event op de sportclub: het is overal een groot succes.

FIFA Cubes

Fortnite toernooi organiseren

Net als FIFA, is ook Fortnite een ontzettend populaire game. En hoe tof is het als je je eigen Fortnite toernooi kan organiseren? Of je nou een grootschalig event organiseert of je verjaardag op een originele manier wilt vieren: wij denken graag met je mee.

Wat is een Fortnite toernooi?

Tijdens een Fortnite tournament neem je het tegen elkaar op in deze populaire game. Alle deelnemers komen in dezelfde spelwereld terecht en spelen zo tegen elkaar. In deze survivalgame is het doel om als laatste over te blijven op het eiland. Wie het langst overleeft wint dus het spel en ontvangt hierna natuurlijk een mooi aandenken voor mee naar huis. Wij zorgen ervoor dat alle spelcomputers inclusief schermen klaarstaan en maken er een nog groter feest van met promotiemateriaal. Ook zorgen wij ervoor dat alles tot in de puntjes geregeld wordt. Van de inschrijfomgeving tot de spelbegeleiding op de dag zelf: jij hoeft je nergens zorgen om te maken.

Hoe ziet zo’n dag eruit?

Op de dag van het Fortnite toernooi houden wij natuurlijk alle standen bij met een iPad. Daarnaast zorgen we ervoor dat iedereen genoeg potjes heeft gespeeld. De deelnemers verdienen punten door het aantal kills en de plaats waarop zij eindigen. De tussenstanden zijn te zien op groot scherm gedurende het toernooi. Uiteindelijk spelen we een finaleronde met de beste tien spelers. De winnaars gaan vervolgens naar huis met een leuke prijs tijdens de prijsuitreiking en wij bouwen hierna alles weer netjes af. Zo kan jij gewoon genieten van die onvergetelijke event.

Formule 1 event organiseren

Heb jij altijd al in de huid van Lewis Hamilton of Max Verstappen willen kruipen? Het kan met een F1 event. Daag je vrienden of collega’s uit voor een rondje op het circuit en wie weet zet jij wel de beste tijd neer? De Formule 1 is ontzettend populair in Nederland en daarbij ook virtueel racen. Hoe tof is het dus om je eigen Formule 1 event te organiseren?

Een F1 race simulator huren

Organiseer je een bedrijfsfeest of merkactivatie? Dan is het geweldig om een F1 simulator te huren. Hierin lijkt het net alsof je echt aan het racen bent en rij je over een officiële Grand Prix. Je ervaart met onze simulatoren ervaar je hoe het is om in een F1 racewagen te stappen. De trillingen van de motor, een hoge dosis adrenaline, het hoort er allemaal bij om je een zo realistisch mogelijke ervaring te bieden. Wij werken met de nieuwste Playseats en racegames. Samen met eMense (bekend van Ziggo eBattle campagne) brengen wij deze topsport bij jou op locatie en verzorgen wij een onvergetelijk event.

Een F1 simulator bij jou op locatie

Wanneer je bij ons een F1 simulator huurt zorgen we ervoor dat jij je nergens zorgen om hoeft te maken. Wij nemen namelijk alles uit handen. Van het opbouwen en het aankleden van het event tot de spelorganisatie: wij regelen het allemaal. We beginnen met het ontdekken van het circuit en hierna volgt de kwalificatie. De beste coureurs bepalen in een onderlinge wedstrijd wie de grote winnaar van de dag wordt. De race wordt bijgehouden met een draadloos registratiesysteem waarmee onze crew de rondetijden kan registreren. De uiteindelijke scoren kan je terugvinden op het digitale scorebord waar je een mooi overzicht ziet van de top 10.

Livestream organiseren

Wil jij met jouw event een nog grotere doelgroep bereiken? Dan is een livestream organiseren de ideale oplossing. Het livestreamen van jouw game event is namelijk een fantastische mogelijkheid om ook aandacht te genereren onder de thuisblijvers en fans van jouw organisatie. Op deze manier kunnen zij meekijken met de hoogtepunten van het event en dankzij de chatfunctie vergroot je de interactie tussen de kijkers. Zo bouw je een online community op rond jouw merk.

Hoe ziet een livestream eruit?

Onze ervaren producenten zorgen ervoor dat de beelden van de game worden afgewisseld en gecombineerd met camerabeelden van de deelnemers en de commentator. Het is net een echte liveshow, alleen dan op het social media kanaal van jouw organisatie. Daarnaast is het ook mogelijk om de livestream op een later moment terug te kijken. Niet alleen leuk voor de fans en thuisblijvers, maak ook voor de deelnemers. In principe is een eigen livestream al mogelijk met één camera en microfoon, maar wij denken ook graag met je mee om te bepalen wat er nodig is om jouw event optimaal te livestreamen. Denk bijvoorbeeld aan het opbouwen van een complete studio bij jou op locatie geheel in de stijl van jouw merk. Zo is het toch net een echte tv show?

Esportswall voor fifa toernooien

Online event

De manier om makkelijk veel mensen te bereiken? Juist, online. Daarom organiseren wij ook unieke online events. Dit doen we onder andere met FIFA, Fortnite en Formule 1 waardoor je jouw binding met de leden, je collega’s of het team vergroot. Denk bijvoorbeeld aan een online FIFA event als salesevent of kick off. Ook bij een online event nemen wij de organisatie volledig uit handen. We zorgen voor voorgeïnstalleerde Playstations 4 of Playseats, een online omgeving, sorftware, pr-kit met handleidingen en natuurlijk live commentaar van onze enthousiaste online eventmanagers.

Esportswall

Met een Esportswall zorgen wij ervoor dat leden langer in jouw clubhuis blijven. Deze blijvende game-oplossing is perfect voor jouw clubhuis of bedrijfskantine. In de esportswall zitten twee Playstations 4 en 32 inch schermen weggewerkt. We bieden dit aan via een leaseconstructie inclusief service. Zo genereren we naast een vast aanspreekpunt ook meer reuring, baromzet en sponsorinkomsten via bestickering.

GameTower

De leefwereld van jongeren verandert snel en wij zien ze niet zo snel meer darten of biljarten. Wil jij toch zorgen dat ze na een wedstrijd op de sportclub niet direct naar huis gaan? Dat kan met een GameTower. Deze eyecatcher ziet er niet alleen fantastisch uit, maar is ook nog eens veilig voor publieke locaties omdat de tv en spelcomputer veilig zijn opgeborgen. Ideaal dus voor verenigingen, winkels, scholen of bedrijfskantines. Daarnaast is de GameTower makkelijk te verplaatsen en te bestickeren. Daardoor kan er dus ook sponsorgeld binnengehaald worden door deze zijn/haar logo hierop te laten bestickeren.

Competitie

Wij van WePlay Esports geloven dat esports een essentiële rol krijgt binnen of buiten de traditionele sportstructuren. We zien een toekomst waarbij gamecompetities onderdeel zijn van de breedtesport. Kan jij het je voorstellen: een eigen esportsteam op jouw voetbalclub? Na de wedstrijd op het veld speel je een online potje in het clubhuis tegen een andere club op touw eigen Esportswall of GameTower.

Jouw eigen esports event organiseren

Wil jij nou jouw eigen esports event organiseren? WePlay Esports staat voor je klaar en denkt graag mee over de mogelijkheden om er voor jouw organisatie een onvergetelijk event van te maken. Heb je nog vragen of wil je een offerte ontvangen die aansluit bij jouw wensen en behoeften? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier.

WePlay Esports is dé aanbieder van activiteiten op eigen locatie