Uitdaging

Als belangrijke speler in de online voetbalretailmarkt, wilde 100% Voetbal iets terugdoen voor haar klanten. 100% was op zoek naar iets dat aansloot bij haar doelgroep.

Oplossing

Samen met 100% Voetbal bedachten wij een uniek concept. Wat spelen jongeren die voetballen? Juist ja, 92% daarvan speelt FIFA. Zodoende kwam het idee van een winkeltour. Een concept waarbij we langs 14 filialen gingen tijdens de Herfstvakantie. Teams van twee personen konden zich opgeven. Op die manier ontstond verbondenheid. Niet alleen met 100% Voetbal, maar ook met elkaar. De finale vond uiteindelijk plaats in het Philipsstadion.

Aanpak

We kozen ervoor om vier events per dag te organiseren. Daardoor kon 100% Voetbal de cup eenvoudig via haar eigen kanalen uitzetten. Er was immers één week waarop werd gegamed. Twee evenmanagers begeleidden het toernooi in elke winkel. We speelden FIFA in 2v2, juist omdat verbondenheid zo belangrijk was. Mooi meegenomen: het personeel van 100% had het lekker rustig want wij pakten alles op. We namen de volledige verantwoordelijkheid voor de organisatie te plekke.