Activiteitendag Yuverta

We ontwikkelden een educatieve dagprogrammering voor middelbare school Yuverta waarin esports, gaming en gamification centraal stond.

De uitdaging

Yuverta wil graag haar leerlingen meer binden met de school. Zij hadden de uitdaging om de scholieren een leuke tijd te bezorgen én iets bij te leren.

De oplossing

In eerste instantie werden we benaderd om een FIFA toernooi te organiseren. Dat kunnen we zeker, maar wij dachten verder. Want scholieren gamen, of je het nou wil of niet. Maar dit is juist een kans om deze doelgroep te verbinden, te activeren en iets bij te leren. Door in te spelen op de interesses van deze doelgroep, pak je hun aandacht.

Daarom ontwikkelden we een volledig dagprogramma tijdens hun activiteitenweek waarbij we rekening hielden met zowel educatie als amusement.

De aanpak

In de ochtend gaven we interactieve presentaties over esports, gaming en gamification. We leerden de scholieren wat het verschil is tussen deze containerbegrippen en gaven voorbeelden van de maatschappelijke mogelijkheden.
 
De middag stond in het teken van plezier maken. We toverden de gymzaal van Yuverta om tot echte game arena: de scholieren speelden verschillende spellen op onze gamecases, kropen in de huid van Max Verstappen op de F1 Playseats en lieten hun moves zien op leukste hitjes met Just Dance.
 

Resultaten