Bedrijfsevent met gamen en bewegen

We organiseerden een event voor circa 150 medewerkers van Azerion. Het thema van dit jaar: gamen en bewegen. Met een gevarieerd esports- en skillgamesprogramma streden drie teams tegen elkaar in het Fortuna Sittard stadion, zowel binnen als op het veld. Wie werd de winnaar van het Azerion Company Event 2021?

De uitdaging

Na twee jaar afwezigheid organiseert Azerion, een Nederlands ontwikkelaar en uitgever van computerspellen, eindelijk een tof bedrijfsevent. Medewerkers van verschillende leeftijden, nationaliteiten en kantoorlocaties komen bijeen om elkaar beter te leren kennen en plezier te hebben. Het was een race tegen de klok: we hadden twee weken om een laagdrempelig programma in te richten. Want hoe activeer je zo’n gevarieerde doelgroep?

De oplossing

Aangezien Azerion games ontwikkelt en uitgeeft en aandeelhouder is van Fortuna Sittard, is de link met gamen en bewegen snel gelegd. We ontwikkelden een programma met zes verschillende onderdelen: we speelden FIFA, Rocket League en Trackmania op onze gamecases en zetten onze PlaySeats in voor Formule 1. Daarnaast kregen we de deelnemers in beweging met Just Dance en onze FIFA skillgames. Per onderdeel verdienden verschillende teams punten voor het klassement en streden ze voor de winst van het Azerion Company Event 2021.

De aanpak

We verdeelden 160 deelnemers in drie teams, met zes aanvoerders per team en maakten een doordraaischema. Elke aanvoerder ontving een lanyard met qr-code. Doordat alle deelnemers de qr-code konden scannen, kregen zij eenvoudig toegang tot een digitaal handboek. In dat digitale handboek vond men een gepersonaliseerd programma met alle informatie en uitleg van de verschillende spellen.
 
Ook aan de uitstraling was gedacht: grote beachflags stonden bij de ingang. De branding op onder andere de gamecases en lanyards gaven het event een echt Azerion gevoel. Onze eventmanagers stonden via portofoons met elkaar in contact en noteerden de scores in een op maat gemaakt puntensysteem. Onder luid applaus namen de aanvoerders van het winnende team op het veld van Fortuna Sittard de prachtige bokaal in ontvangst!

Resultaten