Batavia Stad, misschien wel het meest bekende Outletcenter van Nederland, organiseerde de Sport ’n Health campagne. Tja, dan kan esports – de sport van het moment – niet ontbreken! Wij organiseerden een gave activatie voor sportieve jongeren van 12 tot 18 jaar. 

Uitdaging

Batavia Stad wilde een jonge doelgroep bereiken. Het doel was helder: extra traffic naar Batavia Stad en ter plekke bezoekers activeren. En dat alles in een Batavia Stad look and feel. De uitstraling moest tip-top in orde zijn met een link met fashion. Het game-event, als afsluitend onderdeel van de Sport ’n Health-campagne, moest de knaller van de week worden. Retail anno 2019 is immers beleving..

Oplossing

We creëerden een campagne waarmee we jongeren richting Batavia Stad bewogen. Batavia Stad maakte content, wij bedachten een social mediacampagne in samenwerking met influencers Kaj Sierhuis en Frank van der Slot en we organiseerden een FIFA 19 toernooi. Om bezoekers ter plekke extra te activeren, zetten we een buiten een gameboot neer. Bezoekers konden niet alleen gamen in toernooivorm en tegen Kaj en Frank, maar konden ook freestyle voetballen met Nordin Stitou. En dat alles in een tip-top Batavia look and feel met branding, logowall, kunstgrasmat en POS-materiaal.

Aanpak

Met ‘traffic genereren’, ‘activeren’ en ‘de Batavia Stad look and feel‘ in het achterhoofd bedachten we de campagne. Luc begeleidde het project en was in aanloop naar het event (zo’n vier weken lang) het vaste aanspreekpunt. Wij schakelden snel. We kozen voor influencers Frank van der Slot (commentator Fox Sports) en Kaj Sierhuis (voetballer Ajax/FC Groningen). Influencers met een hoge engagement, link met voetbal en FIFA en met een fashionable-uitstraling.

Het marketingteam van Batavia Stad zorgde voor content terwijl wij de gepersonaliseerde online inschrijfomgeving ontwierpen. We onderhielden het contact met influencers Frank en Kaj die als gezicht van de campagne dienden. Samen bereikten ze middels een aantal storyposts zo’n 100K volgers. Het event kwam onder de aandacht. De aanmeldingen kwamen binnen, voornamelijk via swipe-ups uit de Instagramstories van Frank en Kaj. Een geautomatiseerde flow van e-mails en sms’jes zorgde ervoor dat veel deelnemers naar het event kwamen.

Op de dag van het event leidden eventmanagers Alex, Behnam en Delano alles in goede banen. De gamebooth buiten zorgde voor aandacht. Binnen vond het toernooi plaats. Aan de uitstraling was gedacht: branding op de gamecases, een logowall, kunstgrasmat en POS-materiaal gaven een Batavia Stad gevoel. Uiteraard ontbrak de dj niet. Onder luid applaus en onder begeleiding van Eye of the Tiger nam winnaar de Jesper de eerste prijs uit handen van Frank en Kaj in ontvangst.

Resultaten