Online FIFA event voor Centralpoint

Halfjaarlijks komen de verkoopteams van Centralpoint en Dell bij elkaar voor een salesupdate en een gezamenlijke activiteit. Maar vanwege COVID-19 dreigde de verbindende activiteit weg te vallen. Een virtueel FIFA toernooi, gespeeld vanuit verschillende locaties, werd de oplossing. De perfecte manier om teams met elkaar te verbinden in coronatijd.

Salesteam kick-off

“Als salesevent besloten we samen met WePlay Esports een online FIFA event te organiseren. Ondanks de coronarestricties konden de teams van Dell en Centralpoint virtueel samenkomen. WePlay Esports ontzorgde ons met het leveren van PlayStations op verschillende locaties zoals bij teamleden thuis, tot handleidingen, hulp op afstand en commentaar bij de livestream van de finale. Dank voor de fijne communicatie en het geslaagde event!”

Arjan Kats, Dell Vendormanager Centralpoint

Samenkomen tijdens corona?

Ondanks deze uitdagende tijd wilden Centralpoint en Dell samenkomen. Beide teams – voornamelijk bestaande uit competitieve, enthousiaste mannen – wensten elkaar beter te leren kennen: zowel zakelijk als privé. Eerst de laatste verkoopupdates doorspreken om daarna gezellig met elkaar een activiteit te organiseren. Maar hoe doe je dat in tijden van corona?

'Hybride' FIFA toernooi

We organiseerden een FIFA toernooi. Omdat Centralpoint en Dell een thuiswerkbeleid hebben en niet iedereen een PlayStation 4 thuis heeft staan, haalden de medewerkers de door ons geïnstalleerde PlayStations op. Enkele PlayStations installeerden wij op locatie. De medewerkers speelden vanaf verschillende locaties waarbij wij ontzorgden en ondersteuning boden. Een ‘hybride’-event ontstond. Wij faciliteerden de online communicatie. Men zag elkaar, de verschillende locaties en de livestream waarvan onze commentator tijdens de finale live verslag deed!

Alles ontzorgd

We voorinstalleerden alle PlayStations en brachten deze naar Centralpoint en Dell. De medewerkers haalden hun PlayStation op. Ondertussen liep de communicatie gestroomlijnd. Middels verschillende mails ontvingen de deelnemers alle informatie: handleidingen, spelregels en communicatie waren allemaal eenvoudig online te vinden.

Via de stream werd gecommuniceerd: eerst ‘plenair’ tijdens de kick-off van het management en later in ‘break-outrooms’ met de poules. Wij verzorgden de ondersteuning: de techniek op locaties, online ondersteuning en spelbegeleiding. Toen de poulefase achter de rug was, kon iedereen via een bestelbon eten laten bezorgen. Met het bord op schoot keken de afgevallen deelnemers naar de livestream van de finale voorzien van live commentaar.

Het resultaat: een zeer geslaagd online event met een originele insteek en verbindend effect.

ONZE KLANTEN BEOORDELEN WEPLAY ESPORTS MET EEN 9,0

70% ORGANISEERT BINNEN EEN JAAR WEER EEN EVENT. EN JIJ?