Online FIFA event met livestream

Het blijft een uitdaging activiteiten te organiseren die leden van sportverenigingen aanspreken. Maar, het is erg belangrijk om de binding te houden. Daarom organiseerden we in samenwerking met Delft voor Elkaar een online FIFA toernooi. Met een livestream vanuit de studio gingen we op zoek naar de beste esporter van Delft.

De uitdaging

 

Vanwege de corona-omstandigheden ligt het merendeel van de activiteiten op de sportverenigingen stil. Het is daarom belangrijk de kracht van georganiseerde sport te behouden. Een vereniging is er ook wanneer de leden niet fysiek kunnen sporten. Hoe kun je de binding vasthouden? Delft voor Elkaar greep dit moment aan. Zij ondersteunden de sportverenigingen door buiten de lijnen van het sportveld te kleuren en oog te hebben voor de kansen van het esportsdomein. De uitdaging is helder: het onderhouden van het verenigingsgevoel door middel van een online event.

De oplossing

Het is onze missie mensen samen te brengen door middel van esports en gaming. Die missie sluit dus perfect aan op de missie van Delft voor Elkaar. Om deze ambitie te realiseren, organiseerden we een online event voor alle sportverenigingen uit gemeente Delft. We activeerden en verbonden de deelnemers door middel van een vier uur durende livestream vanuit een professionele studio. Deelnemers, ouders, vrienden en kennissen werden vermaakt met gameplay, anekdotes en analyses.

De aanpak

Om het toernooi onder de aandacht te krijgen, maakte onze designer gepersonaliseerde content en deelden we filmpjes via social media. Via onze toernooisoftware deelden we de poules in op basis van vereniging. Door de poules in te delen op basis van vereniging ontstond al vroeg in het toernooi een aparte strijd: wie wordt de beste esporter van zijn/haar club? Niet alleen de beste esporter per club werd bekend, uiteindelijk mag de esporter van DVC zich de beste esporter van Delft noemen. De volgende stap: het uitrollen van een esportscompetitie via onze esportswall.

Resultaten

ONZE KLANTEN BEOORDELEN WEPLAY ESPORTS MET EEN 9,0

70% ORGANISEERT BINNEN EEN JAAR WEER EEN EVENT. EN JIJ?