Eindbazen toernooi tijdens vuurwerkverbod

Door online FIFA toernooien organiseerden we coronaproof events voor jongeren tijdens het vuurwerkverbod. We zijn trots om wederom bij te dragen aan een esportsoplossing met een maatschappelijke insteek.

De uitdaging

Voor het tweede jaar op rij gold een vuurwerkverbod in Nederland. Dit betekende slecht nieuws voor jongeren, want het was wederom een uitlaatklep die wegviel. We zien niet graag jongeren die mentale gezondheidsproblemen zoals eenzaamheid, somberheid en angst ervaren. Uit de cijfers blijkt dit helaas wel het geval te zijn. Reden voor ons om  jongeren perspectief te bieden in een moeilijke periode.

De oplossing

Zoals al vaker in de coronaperiode, biedt het verbinden via een online game event een uitstekend alternatief. Samen met de KNVB ontwikkelden we het Eindbazen FIFA toernooi voor tien verschillende gemeenten. Deelnemers konden vanuit huis spelen via Jantje.gg, het nieuwe online esports platform van de KNVB. Een perfect voorbeeld van hoe gaming kan worden ingezet voor een maatschappelijke uitdaging.

De aanpak

We speelden een poule- en knockout fase. Met gepersonaliseerde content items gaven de gemeenten ruchtbaarheid aan het toernooi, en met een geautomatiseerde mailflow zorgden we voor een lage no-show. De finales van alle toernooien werden uitgezonden via Twitch en van live commentaar voorzien door professioneel esports commentator René Treur. 
 
Om het toernooi meer lading te geven, stelden we mooie prijzen beschikbaar. De winnaars ontvingen een rondleiding met drie vrienden in de E_Room op de campus in Zeist. Ook voor de verliezend finalisten hadden we een mooie prijs: een FUT-kaart gesigneerd door het Nederlands Elftal.

Resultaten