Esportswall bij AS '80

Hoe zorg je ervoor dat de binding tussen leden en een voetbalvereniging verbeterd? We ontwikkelden een permanente game-oplossing zodat leden langer op de club blijven.

 

De uitdaging

AS’80 heeft te maken met een structureel probleem. Ze verliezen de laatste jaren steeds meer de binding met hun leden. Na de wedstrijd gaat vooral de jeugd direct naar huis. De gezellige sfeer van vroeger is er niet meer. Kortom, er moet meer reuring komen op de club. De uitdaging was helder: hoe houd je leden in deze moderne tijd langer op de vereniging?

de oplossing

We pakten de uitdaging bij de kern aan. De kantine moet meer waarde toevoegen zodat leden langer op de club blijven. We ontwikkelden de esportswall (een wand met twee ingebouwde PlayStations en twee tv schermen). Om de esportswall optimaal te benutten, starten we een competitie waar verenigingen door heel Nederland aan mee doen. Leden hoeven niet meer naar huis om te gamen en blijven langer op de club.

de aanpak

Via een bouwbedrijf maakten we de esportswall op maat. Uit ervaring weten we dat een voetbalclub niet al het geld van de wereld heeft. Daarom stelden we een leaseconstructie van drie jaar op om de esportswall betaalbaar te maken. Maar we bedachten verdienmodellen: door middel van extra baromzet, contributie vanuit het esportsteam en bestickering door sponsoren levert de esportswall geld op.

Resultaten

ONZE KLANTEN BEOORDELEN WEPLAY ESPORTS MET EEN 9,0

70% ORGANISEERT BINNEN EEN JAAR WEER EEN EVENT. EN JIJ?