Driedaags online Fortnite event

Door een meerdaags online Fortnite toernooi met livestreams boden we de jeugd uit de vaak onrustige gemeente Ede tijdens het vuurwerkverbod een tof alternatief. We zijn trots om bij te dragen aan een esportsoplossing met een maatschappelijke insteek.

De uitdaging

Door de aanhoudende coronamaatregelen kondigde het kabinet vlak voor de jaarwisseling een vuurwerkverbod aan. Een traditie waar veel kinderen lang naar uitkijken was ineens niet meer mogelijk. Reden voor veel gemeentes, waaronder de gemeente Ede, voor een goed alternatief te zorgen.

De oplossing

Hoe houd je jongeren van de straat tijdens een vuurwerkverbod? Met een meerdaags online Fortnite toernooi onder begeleiding van een bekende Youtuber speelden we perfect in op de situatie. Door drie online kwalificatierondes op verschillende avonden te spelen, hielden we de jeugd veilig binnen. De beste 100 spelers plaatsten zich voor het absolute hoogtepunt: een bloedstollende finale in de nacht van 1 januari!  

De aanpak

Met een PlayStation 5 als hoofdprijs bereikten we veel enthousiaste Fortnite liefhebbers. Deelnemers kwalificeerden zich door vijf rondes ‘Battle Royale’ te spelen tegen 98 tegenstanders, waarbij ze geranked werden op kills en placement. We gaven het toernooi een extra dimensie met livestreams gepresenteerd door de bekende Youtuber Anko. Zijn rol als host en entertainer zorgde voor structuur van het event en interactie met de deelnemers. Zowel tijdens, als buiten het event ontstond in de Discordserver een echte community waarbij zelfs controllers werden uitgeleend.

Resultaten

ONZE KLANTEN BEOORDELEN WEPLAY ESPORTS MET EEN 9,0

70% ORGANISEERT BINNEN EEN JAAR WEER EEN EVENT. EN JIJ?