Hoe laat je nieuwe studenten laagdrempelig en ontspannen kennismaken met elkaar? Juist, met een grootschalig FIFA toernooi in zeven vestigingen van The Student Hotel. The Student Hotel is dé community voor studerende internationals.

Uitdaging

The Student Hotel verwelkomt elk semester studenten van over de hele wereld. De zeven Nederlandse vestigingen zijn gewild. The Student Hotel kent een uniek karakter dat snel thuis laat voelen. Juist dat ’thuis laten voelen’ is essentieel. Niet voor niets heeft elk hotel een ‘connecter’ die verantwoordelijk is voor de community. En die connecter heeft maar één doel: alle studenten met elkaar verbinden en een communitygevoel creëren.

Oplossing

Hoe verbind je studenten bij het hotel en creëer je een communitygevoel? Juist ja, met een potje FIFA! Wij organiseerden een grootschalige tweeledige cup met voorrondes bij alle zeven hotels met aansluitend een finale in Amsterdam. Eén cup voor het eerste semester en een cup voor het tweede semester. We begeleidden elk event met twee Engelssprekende eventmanagers, we maakten een online inschrijfomgeving voor alle hotels en we namen de complete organisatie uit handen.

We kozen voor FIFA 19 vanwege de laagdrempeligheid. Iedereen speelt FIFA. Het is niet voor niets de meest breedgedragen game onder de casualgamers. Niks makkelijkers dan verbinden door te praten over jouw favoriete voetbalteam. En met een finale in Amsterdam City stonden er ook grote prijzen op het programma. René Treur, internationaal bekende shoutcaster, verzorgde live commentaar.

Aanpak

Samen met de eindverantwoordelijke bedachten we het concept. Wanneer gaan we spelen? Aan het begin van het semester. Op welke dag is slim?  Een donderdagavond want dat is de studentenavond. Voor alle hotels maakten we een aparte Eventbritepagina. Zodoende konden deelnemers eenvoudig tickets kopen. We koppelden Eventbrite aan onze eigen online inschrijfomgeving. Zowel de hotels als wij hadden daardoor direct zicht op het aantal aanmeldingen. We ondersteunden de hotels met een pr-kit uiteraard in eigen stijl en alles in het Engels.

Resultaten