TIKTAK's strijd om de gouden controller

Hoe zorg je voor een onvergetelijke ervaring op een muziekfestival? Door een next level side event te organiseren! In samenwerking met TIKTAK en Team Gullit creëerden we backstage een FIFA event in een huiskamersetting. Fans speelden tegen artiesten en esporter Dani Visser om de Gouden Controller.

 

De uitdaging

TIKTAK, het grootste eclectische urban event van Nederland, wil vernieuwen. TIKTAK wil een community bouwen. Want naar een feest gaan is meer dan alleen muziek luisteren. Een feest is een ervaring; een blijvende herinnering. Aan ons de uitdaging om met een tof side-event content te maken en een community te bouwen.

De oplossing

Hoe bouw je een community? Juist ja, door interactie. We verzamelden artiesten en middels een prijsvraag fans om in een afgesloten backstage te gamen. Maar niet alleen artiesten en fans gameden. Samen met eDivisiekampioen Dani Visser van Team Gullit vond de strijd om de gouden controller plaats. Artiesten en fans ontmoetten elkaar. Wie speelt het langst zonder tegendoelpunt? Leuk voor de community én voor de content.

 

De aanpak

TIKTAK bedacht een prijsvraag en fans reageerden.

De aanmeldingen kwamen binnen. Ondertussen werkten we het concept uit. Het draaiboek was helder: Dani Visser vanuit Team Gullit deed mee, TIKTAK organiseerde de huiskamersetting en wij ontwikkelden het concept en deden de spelbegeleiding. We bouwden samen een kleedkamer in de RAI om tot een huiskamersetting met logowall: ideaal voor content dat past bij het imago van alle partijen. Terwijl het feest beneden bezig was, druppelden fans en artiesten binnen. Met succes: want Muhammed verdedigde 382 FIFA minuten de legendarische Gouden Controller en was hiermee de sterkste van de avond. Hij mocht uit handen van Dani Visser een gesigneerd shirt van Team Gullit in ontvangst nemen.

Resultaten

ONZE KLANTEN BEOORDELEN WEPLAY ESPORTS MET EEN 9,0

70% ORGANISEERT BINNEN EEN JAAR WEER EEN EVENT. EN JIJ?