mediamarkt_logo

Hoe kan je op de beste manier de lancering van FIFA 20 vieren? Door het grootste FIFA-toernooi van België te organiseren! Dat deden we voor MediaMarkt België. Met twintig instore voorrondes, één grote finale en circa vijfhonderd deelnemers.


De uitdaging

Aan ons de taak voor lancering van FIFA 20 awareness te creëren voor MediaMarkt. Want FIFA 20 komt 27 september uit en pre-order je bij MediaMarkt. MediaMarkt en grote partners moesten zichtbaar zijn. Binnen dit topsegment in de markt is uitstraling ontzettend belangrijk. En dat allemaal in het Nederlands én in het Frans..

De oplossing

Van maandag 2 september tot en met donderdag 12 september organiseerden we bij twintig MediaMarkt filialen instore de voorronde voor de finale op zaterdag 14 september. De finale vond plaats in Wilrijk, bij de flagshipstore. Alles was MediaMarkt (en partners) gebrand: van pos-materiaal en toernooisoftware tot logowall en displays. We creëerden maximale awareness voor zowel bezoekers als voor deelnemers via de online en offline kanalen. Door alle partners mee te nemen in al onze uitingen (zowel in het Nederlands als in het Frans ontwikkeld) waren zij uitstekend zichtbaar tijdens alle events. Daarbij werden de events vloeiend begeleid door zowel Nederlands als Franssprekende eventmanagers.

Twintig lokale events
en één nationale finale

We kozen ervoor displays om de tv’s heen te maken waarop in MediMarkt huisstijl de merken zichtbaar werden. De toernooisoftware css’ten we in de huisstijl van MediaMarkt. Pos-materiaal ontwierpen we op basis van de MediaMarkt styleguide en ook de logowall voor de finale werd besteld.

 

Tegelijkertijd opende MediaMarkt de online inschrijfomgeving en gaf de campagne een kick-start via haar socials. Binnen no-time was 80% van de events vol.

lokale events

Voorafgaand aan alle lokale toernooien kwamen we met het management, marketeers, de lokale storemanagers en ons team bijeen in het hoofdkantoor van MediaMarkt België. We bespraken het draaiboek en we doorliepen het event. De communicatielijnen waren duidelijk. We demonstreerden het toernooi ter plekke door voor MediaMarkt een FIFA toernooi te organiseren.

 

We kozen ervoor de events te laten begeleidden door steeds dezelfde eventmanagers. Gelukkig heeft een aantal van onze eventmanagers Franse wortels. Zo konden we zowel het Vlaamse als Waalse deel vloeiend in hun moedertaal bedienen. Vanuit hotels waren onze eventmanagers bij elke voorronde ruim van tevoren aanwezig. We namen de tijd voor de opbouw en deelden aan de winnaars van de lokale voorrondes waardebonnen en prijzen uit.

 

Nationale finale

Voor de finale pakten we groots uit. In samenwerking met Ziva Events kozen we voor grote finaleschermen. Ideaal: want zo konden bezoekers meekijken met de spelers. De logowall en de prijzen waren duidelijk zichtbaar. MediaMarkt kon met haar influencers eenvoudig content maken. En doordat het event werd gehost door zowel een Nederlandssprekende als een Franssprekende host, was het voor elke Belg een onvergetelijk feest. Zeker voor de winnaar: want hij ging naar huis met een Samsung QLED 4K scherm ter waarde van € 2500!

Resultaten

  • 20 instore voorrondes
  • 1 grote finale
  • Ca. 500 deelnemers