Marciano Koren wint bij VV ONA

Marciano Koren heeft de eerste prijs in de wacht gesleept bij het FIFA toernooi van VV ONA. In de finale rekende hij eenvoudig af met Nick van de Broek: 5-1. Ferdi Guclu moest uiteindelijk genoegen nemen met de derde plaats.

Geen wedstrijd had Koren het lastig. Real Madrid dwong met aanvallend voetbal respect af bij vriend en vijand. In de finale kwam daar ook hulp van de arbitrage aan te pas. Van de Broek moest met 10 man verder nadat Kompany vlak voor rust een rode kaart ontving. De 2-1 voorsprong voor Koren kwam zodoende niet meer in gevaar. Sterker: de man-meer-situatie uitte zich in meer doelpunten. Koren hield geen spaan heel van het Man City van Van de Broek en profiteerde optimaal. Met een 5-1 eindstand liet Koren zien onbetwist de beste te zijn.

Ferdi Guclu had met 2-1 genoeg om zich te ontdoen van Lars. De wedstrijd was lang spannend, maar werd toch in het voordeel van de Beierse equippe van Guclu beslist. Dit gebeurde nadat beide heren kansloos met 4-1 onderuit gingen in de halve finale tegen de beide finalisten.

Jongens, meisjes, e-pupillen en a-junioren. VV ONA liet zien dat een FIFA Toernooi voor elke leeftijd een leuke activiteit is. En die diversiteit zorgde voor – op papier – enkele verassingen. Zo drong E-pupil Silas de Wit door tot de knock-out fase nadat hij knap poulewinnaar werd. De dames uit Poule J, Solène Kip en Luna Siegers, verging het net iets minder. Ze boden knap weerstand tegen de mannelijke opponenten, maar kwamen helaas net tekort om door te stoten tot de eindrondes.

VV ONA – wier complex doet denken aan White Heart Lane – vanwege de prachtige ligging midden in een woonwijk – was zodoende vier uur lang decor van een elektronisch schouwspel. Met uiteindelijke drie winnaars. Gelukkig een hoop tevreden deelnemers. En dat is waar het om draait. Want meedoen is immers belangrijker dan winnen!

Deel dit bericht:

onze nieuwsbrief

Ontvang updates over de industrie en weplay esports

Meer nieuws