Nick Dijker winnaar bij VV Wieldrecht

Nick Dijker heeft het FIFA Tournament bij VV Wieldrecht op zijn naam geschreven. In een gelijk opgaande finale was zijn Manchester City te sterk voor het Bayern München van Eric Baptist. De eindstad werd bepaald door twee doelpunten: 2-0. Robbert Verboom versloeg zijn directe tegenstander in de troostfinale. Na verlengeningen bleek hij te sterk voor Luuk van Berge: 4-2 (2-2).

Dordrecht was zaterdag tot laat in rep en roer. Nick Dijker ontpopte zich tot de ware FIFA kampioen van de plaatselijke FC. Zijn Manchester City wist af te rekenen met het fris ogende Bayern München van Eric Baptist. Opvallend was de afwezigheid van Arjen Robben. Thomas Müller kreeg de voorkeur van Baptist. De wedstrijd begon aftastend. Als een schaakspel waarbij de koninginnen bestonden uit Ribery en Aguero. Koning Joe Hart werd pas tegen het einde van de tweede helft voor het eerst schaakmat gezet: 1-0. Diezelfde Thomas Müller kreeg dé mogelijkheid op de 1-1, maar zijn schot verdween via de lat op de lijn uit het doel. En anders dan bij de WK wedstrijd Engeland – Duitsland, maakt FIFA wel gebruik van doellijntechnologie. De arbitrage had het bij het rechte eind; de tussenstand bleef 1-0. Logischerwijs ging Baptist op jacht naar de gelijkmaker. Helaas voor hem zonder resultaat. Het doek viel definitief toen Dijker vlak voor tijd het beslissende doelpunt maakte. Nog één maal sprongen de meegereisde Citizenfans op de planken: 0-2.

Luuk van Berge verloor dapper de strijd om de derde plek van Robbert Verboom. Verboom, spelend met Manchester City, kwam al in een vroeg stadium op een 2-0 voorsprong. Het Real Madrid van Luuk van Berge deed er alles aan om het tij te keren. Dat lukt binnen de reguliere speeltijd. De Madrilenen kwamen terug tot een 2-2 tussenstand. De uitputtingsslag der verlengingen moest de doorslag geven. Daarin bleek Verboom te sterk. Het werd 4-2.

Het zweet gutste onder menig oksel. Met 61 deelnemers kon directe plaatsing voor de knock-outfase enkel worden afgedwongen door de poulewinnaar. Eén verliespartij was dus bijna al fataal. En dat leken de deelnemers te beseffen, gezien het aantal gelijke spelen. Danny de Lange, Mike Waardenburg, Ferry van der Wulp en Jeffrey Gotsby werden van tevoren getipt als mogelijke outsiders. Helaas strandden zij in de kwartfinales.

Tegen 23:30 mochten de winnaars de prijzen in ontvangst nemen van het FIFA Tournament Team. Ook stelde VV Wieldrecht een schitterende beker beschikbaar. Via deze weg willen wij Bart Dubbeldam en Pun Valk bedanken. Tot een volgende keer!

Deel dit bericht:

onze nieuwsbrief

Ontvang updates over de industrie en weplay esports

Meer nieuws