Van Veen en Starck winnen bij RSC

Van Veen en Strack hebben het eerste FIFA Toernooi bij het RSC op hun naam geschreven. In een bijzonder enerverende finale rekenden zij af met Breda en Teijgelaar: 3-2.

Het venijn zit hem gebruikelijk in de staart. En dat was in sociëteit Hermes niet anders. Een vijf doelpunten tellende finale leverde uiteindelijk twee winnaars op. Een team van Van Veen en Strack wist met Bayern München knap te winnen van het Real Madrid van Breda en Teijgelaar. De derde plaats viel ten prooi voor Baartmansio en Kuikinho. Zij rekenden af met de gebroeders Geuskens: 2-1.

Na 32 minuten spelen leek er geen vuiltje aan lucht voor Van Veen en Strack. Respectievelijk Ribery en Mandzukic deden de Madrileense wolken doen overwaaien. Een comfortabele 2-0 stond op de borden genoteerd. Een roodgekleurde horizon ontstond. Dat bleek stilte voor de storm. De gevreesde bliksem van Breda en Teijgelaar bereikte München pas in de tweede helft. Karim Benzema nam zijn team bij de hand. De heldere lucht verdween, en na ruim een uur spelen was de stand 2-2. Benzema leek geen last te hebben van de vermeende interesse van Arsenal en trok de stand eenvoudig gelijk. Het spelbeeld ging op en neer met grote kansen voor beide doelen. Maar tegelijkertijd steeg de temperatuur. Er moest en zou een winnaar komen. Persona non grata Franck ‘Scarface’ Ribery bracht uiteindelijk de aanwezige deelnemers en andere RSC-leden in extase. Want het venijn zat hem in de staart: na 82 minuten werd het 3-2. Uit handen van VPV De Vries ontvingen de gelukkige winnaars een PlayStation 4.

Zo’n 44 teams van elk twee deelnemers bezorgde het Rotterdamsch Studenten Corps een primeur. De 88 deelnemers waren onderdeel van het eerste FIFA Toernooi georganiseerd door FIFA Tournament bij een studentenvereniging. Dat bleek direct een groot succes. Voornamelijk door VPV De Vries; verantwoordelijk voor de organisatie ter plekke. Via deze weg willen wij hem en de deelnemers bedanken voor de gezellige avond.

Tot volgend jaar!

Deel dit bericht:

onze nieuwsbrief

Ontvang updates over de industrie en weplay esports

Meer nieuws