Rotterdam krijgt eigen esports competitie

In de loop van 2019 vindt het eerste Esoccer Championship Rotterdam plaats. Dat is een FIFA 19 competitie voor sportclubs (voornamelijk voetbalclubs) uit de regio Rotterdam, gesteund door Rotterdam Sportsupport.

Na een succesvolle pilot met Rotterdam Sportsupport en zes Rotterdamse sportverenigingen in 2018 hebben WePlay Esports en House of Esports de handen ineengeslagen. Op basis van de ervaringen van het afgelopen seizoen en met een nieuw format, komen zij met een nieuw concept: de Esoccer Championship Rotterdam. Een FIFA 19-competitie voor sportclubs en voornamelijk voetbalclubs.

De achterliggende gedachte is het stimuleren van de reguliere breedtesport en de breedtesport binnen esports. Door een podium te bieden aan gamers zal het niveau omhooggaan en komt er structuur binnen de sport. Een amateurcompetitie als de Rotterdam Esoccer Championship zal een kweekvijver worden, met gametalenten voor teams of verenigingen die op een hoger niveau spelen.

Voor meer achtergrondinformatie en interviews verwijzen wij naar de artikelen van RTV Rijnmond, Marketing Tribune en Sponsor Report.

Deel dit bericht:

onze nieuwsbrief

Ontvang updates over de industrie en weplay esports

Meer nieuws