Dit is nieuw in FIFA Ultimate Team

Al jarenlang besteedt EA Sports veel aandacht aan hun spelmodus ‘Ultimate Team’. Niet gek, aangezien ze in 2020 alleen al aan in-game aankopen in FIFA Ultimate Team meer dan een miljard euro verdienden. In verhouding: de omzet van het gehele bedrijf Konami (de publisher van eFootball) was in 2021 slechts 1 miljard meer. Reden genoeg om de nieuwe features in FIFA 23 te bekijken. 

FIFA ULTIMATE TEAM MOMENTS

EA probeert meer verbinding te leggen tussen de echte en de virtuele voetbalwereld middels FUT Moments. In dit speltype speel je een reeks belangrijke moment uit een wedstrijd. Dit kunnen dus memorabele wedstrijden uit het echte voetbal zijn, maar ook door EA gecreëerde momenten. 

TEAMGEEST IN FIFA 23 ULTIMATE TEAM

De groene, oranje en rode links zoals we die kennen kun je vergeten. Dit had namelijk te maken met positionele connecties, maar het nieuwe teamgeest systeem ziet er anders uit. Elke speler kan afzonderlijk een score van nul tot drie hebben. De chemistry van spelers kan verhoogd worden door spelers uit hetzelfde land, van dezelfde club of uit dezelfde competitie toe te voegen. Een overzicht:

Landen en competities

  • Drie spelers: één chemistry
  • Vijf spelers: twee chemistry
  • Negen spelers: drie chemistry

Clubs

  • Twee spelers: één chemistry
  • Vijf spelers: twee chemistry
  • Negen spelers: drie chemistry

NIEUW POSITIESYSTEEM

In de nieuwe versie van Ultimate Team hebben spelers één of meerdere secundaire posities. Het makkelijkste voorbeeld is João Cancelo. Hij speelt bij Manchester City zowel links- als rechtsback. Door een position modifier te gebruiken kun je hem op beide posities inzetten.

Wil je een toelichting bij alle nieuwe features? Bekijk de trailer hier.

Bron: Esportsclub

FIFA toernooi organiseren

Wil jij ook een FIFA toernooi organiseren? Klik hieronder om in contact te komen of klik voor meer informatie over een FIFA toernooi van WePlay Esports.

Deel dit bericht:

onze nieuwsbrief

Ontvang updates over de industrie en weplay esports

Meer nieuws