Dit ontbreekt er op de nieuwe F1 22 game

Het nieuwe F1 seizoen is al een tijdje bezig en afgelopen week is ook eindelijk de nieuwe F1 22 game uitgekomen. Je leest hier wat er dit jaar is toegevoegd én wat er ontbreekt. 

Codemasters bevestigde eerder dit jaar dat de volgende afleveringen van het speltype ‘Braking Point’ een tweejarig ritme hebben. F1 22 bevat daarentegen een meer serieuze kijk op een fictief F1-sprookje achter de schermen: F1 Life. In een lifestyle-georiënteerde speltype kun je pronken met jouw gewonnen Grand Prix trofeeën en kun je de kleding en woonruimte aanpassen van jouw F1-coureur. 

Cosmetische spelwijzigingen

Sommige items zijn vanaf het begin beschikbaar, maar items kun je vrijspelen op bepaalde coureursniveaus of met een Podium Pass. Vergrendelde items kun je kopen door middel van in-game aankopen. F1 life is dus vooral een verdienmodel, aangezien de aankopen puur cosmetisch zijn.

Je kunt de woonruimte van een andere speler bezoeken, maar waarom zou je dat doen? Zoals IGN mooi verwoordde: het is een triest teken dat – in tegenstelling tot de vorige spellen waar de focus meer lag op iconische auto’s – je bij F1 22 kunt kiezen uit een uitgebreide assortiment van designer tapijten, lounges en lampen. En dat terwijl niemand meer enthousiast wordt van een lamp sinds Jafar’s jacht op Agrabah… 🧞🪔  

Waar wij wél enthousiast van worden

Daarnaast zijn er een aantal leuke wijzigingen waar we enthousiast van worden:

  • De optie om in het eerste jaar van My Team de concurrentie aan te gaan met de top teams door te beginnen als een rijk gesteund bedrijf met opgewaarde faciliteiten en veel budget.
  • Net zoals in het echt zijn de sprintraces toegevoegd aan het kwalificatie weekend.
  • Sponsorstickers verdwijnen niet ineens meer van je auto’s, ondanks dat je de contracten al het verlengd.

F1 Race Simulator huren

Wil jij het nieuwe spel van F1 22 ervaren in een echte F1 race simulator? Bij ons kun je één of meerdere F1 race simulator huren. Terwijl jij aan het racen bent op de leukste F1 circuits houden wij de snelste tijden. Ideaal voor op een vrijmibo of als activatie op een beurs!

Deel dit bericht:

onze nieuwsbrief

Ontvang updates over de industrie en weplay esports

Meer nieuws