FIFA krijgt een nieuwe naam: EA SPORTS FC

“The only value the FIFA license brought the games was the four letters on the front of the box”.

Dat zei Andrew Wilson, CEO van EA. Een aantal maanden geleden maakte EA bekend dat ze de licentieovereenkomst met FIFA aan het herzien waren. Dinsdag werd bevestigd dat ze de licentie, die 1 miljard moest kosten, niet hebben verlengd. Het voetbalspel heet vanaf 2023 EA Sports FC. De licenties om de spelers, teams, stadions en competities te gebruiken, behoudt EA wel. 

Nieuwe kansen voor EA

Het einde van een tijdperk, maar het biedt ook nieuwe mogelijkheden. EA kreeg namelijk steeds meer regels opgelegd die de mogelijkheden voor nieuwe spelmodi en verdienmodellen beperkten. Ze hebben straks de vrijheid om bijvoorbeeld door spelers gemaakte content toe te staan die gedeeld kan worden in een online omgeving, vergelijkbaar met Fortnite. Daarnaast kunnen ze experimenten met een modus die niet gericht is op de traditionele 11 vs 11. 

EA Sports FC Toernooi

Het persbericht houdt dus meer in dan alleen de naamswijziging. Maar betekent dit dat we binnenkort een EA Sports FC toernooi organiseren in plaats van een FIFA toernooi? Want zeg nou eerlijk, dat bekt toch minder lekker. 😉

Deel dit bericht:

onze nieuwsbrief

Ontvang updates over de industrie en weplay esports

Meer nieuws