3 onbekende voordelen die het spelen van games oplevert

Videospelletjes worden al jarenlang door een grote groep gestigmatiseerd als “slecht voor kinderen”. Een recent overzicht van meer dan 10 jaar gamestudies weerlegt deze gedachte.

Uit het onderzoek, dat is gepubliceerd in het tijdschrift European Psychologist, blijkt dat gematigd gamen goed kan zijn voor de ontwikkeling van de hersenen.

3 Grote voordelen van gamen

Volgens WSJ presteerden tieners en jongvolwassenen gamers beter dan niet-gamers op verschillende cognitieve taken, waaronder:

  1. Schakelen tussen visuele taken.
  2. Het verdelen van de aandacht tussen verschillende bewegende objecten.
  3. Het onthouden van de locatie van verborgen objecten.

Zombies door het gamen?

Deze voordelen betekenen niet dat kinderen noodzakelijkerwijs videospelletjes moeten gaan spelen om slimmer te worden. Maar volgens één van de psychologen moeten ouders stoppen met zorgen maken dat kinderen door te gamen hun hersenen verbranden of zombies worden.


Tenzij ze natuurlijk teveel spelen. Bepalen hoeveel “te veel” is, verschilt enorm per persoon. Maar let altijd op de volgende signalen:

  • Angstig of geïrriteerd worden als ze niet kunnen gamen.
  • Liegen over hoeveel ze gamen.
  • Verlies van interesse in dingen die ze vroeger leuk vonden.

Balans is het toverwoord

Het moraal van het verhaal: meerdere studies laten zien dat gamen niet per definitie slecht is en zelfs voordelen oplevert. De uitdaging is om hierbij de juiste balans te vinden. ⚖️ Het spelen van bijvoorbeeld een FIFA toernooi is dus niet alleen heel erg leuk, het kan ook goed zijn voor je ontwikkeling! 

En onthoud, “te” is nooit goed, behalve tevreden. 😉

Wil jij ook een FIFA toernooi organiseren? Neem contact met ons op.

 

Deel dit bericht:

onze nieuwsbrief

Ontvang updates over de industrie en weplay esports

Meer nieuws