FIFA 23: deze 3 veranderingen zijn nieuw

De speculaties in maart waren terecht, want FIFA 23 ondersteunt cross-play. Dit betekent dat spelers op de PlayStation, Xbox en PC het voortaan tegen elkaar op kunnen nemen. 

Verder verandert in FIFA Ultimate Team de manier waarop je spelers kunt opstellen in je elftal. In eerdere edities kon je van iedere linksbuiten door middel van een position modifier een linksmidden maken. In FIFA 23 is dit anders: iedere speler heeft een favoriete positie en veel spelers hebben ook nog een alternatieve positie. Je kunt de positie van een speler alleen veranderen naar één van deze twee posities met een algemene position modifier.

Van FIFA toernooi naar EA Sports FC toernooi

Het einde van een tijdperk is in zicht: dit wordt de laatste FIFA game die door EA Sports wordt uitgebracht. Doordat de licentieovereenkomst met de voetbalbond niet wordt verlengd, gaat het spel vanaf het seizoen 2023/2024 verder onder de naam EA Sports FC.

FIFA geeft aan dat ze in gesprek zijn met andere publishers om het maken van FIFA games voort te zetten. Of dit uiteindelijk echt gaat gebeuren is nog maar de vraag, want welke publishers kunnen het gevraagde bedrag van 1 miljard per jaar betalen?

FIFA toernooi organiseren

Wil jij binnenkort een FIFA toernooi organiseren? Vanuit onze jarenlange ervaring weten wij dat je dit het beste kunt doen in de maanden oktober, november en december. Neem via onderstaande button contact met ons op en wie weet komen we straks bij jou langs voor een tof FIFA toernooi!

Deel dit bericht:

onze nieuwsbrief

Ontvang updates over de industrie en weplay esports

Meer nieuws