FIFA ondersteunt cross-play

Het persbericht in oktober waarin stond dat EA de licentieovereenkomst met FIFA aan het herzien is, hield de gemoederen flink bezig. Toch ziet het er naar uit dat het spel – in ieder geval voor het volgende seizoen – gewoon FIFA 23 gaat heten. Volgend jaar kunnen we dus nog ‘gewoon’ een FIFA toernooi organiseren. Ook het nieuws dat FIFA free to play gaat zijn, blijft speculatie en is nog niet bevestigd. 

Cross-play ondersteuning 

Wat wél gaat veranderen volgens nieuwswebsite Xfire, is dat FIFA eindelijk cross-play ondersteunt. Dit betekent dat spelers op de PlayStation, Xbox en PC het voortaan tegen elkaar op kunnen nemen. De verwachting is dat EA de komende maanden met een officiële aankondiging komt. 

Verschil FIFA minimaliseren

De vraag die opspeelt: wordt de cross-play ook beschikbaar voor een combinatie tussen de oude en nieuwe generatie consoles? Op dit moment is FIFA op de PlayStation 4 en de PlayStation 5 namelijk een heel ander spel. Dit maakt het spelen van een FIFA toernooi soms uitdagender. Persoonlijk verwacht ik niet dat EA het verschil tussen de games gaat minimaliseren, maar wie weet…

Deel dit bericht:

onze nieuwsbrief

Ontvang updates over de industrie en weplay esports

Meer nieuws