Hier gaan de miljoenen van EA Sports FC naar toe

Een aantal maanden geleden werd bekend dat EA Sports de licentieovereenkomst met FIFA, die 1 miljard moest kosten, niet heeft verlengd. Nu is duidelijk waar het vrijgekomen budget van EA Sports FC (deels) naar toe gaat: een sponsorcontract bij La Liga en de Premier League.

Door deze nieuwe overeenkomst smelten de virtuele en de echte voetbalwereld samen. Javier Tebas, voorzitter van La Liga, vertelt dat EA Sports en La Liga al jaren strategische partners zijn en dat deze uitgebreide partnership een toezegging is om het volgende niveau van innovatie te bieden aan alle voetbalfans. ⚽🤝🎮

EA Sports FC & Premier League

Daarnaast heeft EA Sports een deal met de Premier League. Zo krijgt het de nieuwe game bijvoorbeeld aandacht voor en na elke voetbalwedstrijd (128 per seizoen) op de zender Sky Sports. De omroep gaat ook op zijn eigen socialmedia kanalen reclame maken voor EA Sports FC.

Naar mijn mening een goede zet om zichtbaar te zijn bij enorm veel voetbalfans. Maar de samenwerking belooft veel meer dan dat: fans gaan voordelen ervaren door middel van gameplayverbeteringen en voetbalhoogtepunten in de echte wereld. Ik ben erg benieuwd wat “het volgende niveau van innovatie” gaat zijn 😏.

Zelf ook een FIFA toernooi organiseren?

Wil jij ook een FIFA toernooi organiseren? Klik hieronder om in contact te komen of klik voor meer informatie over een FIFA toernooi van WePlay Esports.

Deel dit bericht:

onze nieuwsbrief

Ontvang updates over de industrie en weplay esports

Meer nieuws